El 2004, ara fa dotze anys, el CPA Olot aconseguia proclamar-se campiones del món de grups grans de xou en la cita que es va celebrar a Fresno (Estats Units) en el que va ser l'inici d'una època daurada del patinatge gironí que va escriure una nova pàgina per a la història ahir a Novara (Itàlia) amb el desè títol de les garrotxines i la segona posició del CPA Girona. El títol d'ahir és el desè que guanyen les garrotxines, entrenades per Ricard Planiol i Esther Fàbrega, perquè des d'aquell títol de Fresno el CPA Olot només ha deixat d'endur-se el títol dos cops: 2011 i 2012.

L'exitós Treu-me d'aquí, una coreografia inspirada en la lluita per la supervivència dels sense sostre, va completar un cop més el clàssic camí de guanyar el campionat de Girona al pavelló de Fontajau, el català i l'espanyol per protagonitzar un nou títol mundial ahir a Novara (Itàlia) com, abans, també havia passat a Fresno (2004), Roma (2005), Múrcia (2006), Gold Coast (2007), Friburg (2009), Portimao (2010), Taipei (2013), Reus (2014) i Cali (2015).

Tot i els cinc deus que ha aconguit l'Olot, el podi ha estat disputat amb un jutge, el brasiler, deixant el Girona en primer lloc i un altre decant-se per l'equip italià, El Diamante, que ha estat el que ha completat el podi. El tercer català, el Masnou, ha acabat en la cinquena posició final.

El desè títol de les garrotxines va acaparar ahir el protagonisme, però la jornada també va ser històrica per a un CPA Girona que, després del tercer lloc de l'any passat a Cali (Colòmbia), ahir va fer un nou pas endavant amb el seu Mitjanit fins a la segona posició només per darrere de l'Olot. Una caiguda va provocar que els jutges descomptessim 0,2 dècimes al Girona, però l'entrenadora de les gironines admet que no està clar que sense aquesta sanció haguessin pogut acostar-se més a l'Olot. "No es pot saber, és complicat, però la veritat és que ha estat una final molt competida amb un jutge, el brasiler, que ens posat a nosaltres com a primeres i un altre que hi ha deixat un altre equip", deia Soler que, però, reconeixia que "la segona posició és un gran èxit per a nosaltres i el fruit de molts anys treballant, no només d'aquests dos últims anys sinó de molt de temps.