La selecció espanyola mesura avui a Shkoder el creixement d'Albània (20:45, La 1) en un duel clau pel liderat del Grup G, de la fase de classificació al Mundial de Rússia, amb la necessitat de signar un triomf després de deixar-lo escapar davant Itàlia a Torí després d'una exhibició.

Espanya ha de fer un pas endavant a Albània, assaltar el primer lloc de la classificació i demostrar, després d'exhibir un alt nivell de joc a Torí, que és la gran favorita per a l'únic lloc d'accés directe al pròxim Mundial en un grup dur.

Tot i la seva errada contra Itàlia de dijous, per a Julen Lopetegui seguirà sent insubstituïble Sergio Ramos, que formarà parella de centrals amb Gerard Piqué. Els canvis del seleccionador espanyol poden arribar als laterals, amb Sergi Roberto entrant per Carvajal en el dret i la necessitat de buscar-ne un a l'esquerre. La lesió muscular de Jordi Alba el va fer tornar abans d'hora a casa, com Saúl Ñíguez. A Itàlia va ser Nacho Fernández l'elegit, però la crida d'urgència a Nacho Monreal i el seu llarg viatge fins Shkoder convida a pensar que serà l'elegit.

Va deixar tan bones sensacions Espanya a Torí com un final preocupant amb aspectes a corregir. La manca d0equilibri va provocar una sorprenent debilitat amb poc que aportés Itàlia. Necessita solucions Lopetegui, que ha de fer costat a Busquets. Medita l'entrada de Thiago Alcántara, encara que el gran nivell de Koke Resurrecció no convida al canvi. Andrés Iniesta és el líder del joc i en els tres de dalt de moment David Silva és indiscutible, Vitolo s'ho està guanyant i el canvi podria arribar amb Ávaro Morata per Diego Costa. La frescor de Morata apunta a Albània, una selecció a la qual Espanya sempre ha derrotat i gairebé sempre amb golejada: 5 duels, 24 gols a favor i tan sols dos en contra. Tot i que el present és diferent gràcies a la revolució que va realitzar el tècnic italià Giani Di Biasi, heroi nacional ja després de portar Albània a l'Eurocopa de França. El seu passat en equips del Calcio i una mala experiència a l'Udinese, on amb prou feines va poder treballar tres mesos, el va animar a canviar d'aires i afrontar un repte en un país menor a nivell futbolístic. Va buscar jugadors seleccionables albanesos fins a sota les pedres. Va canviar tot el planter gràcies a un scouting per països a on solen emigrar els jugadors nascuts a Albània i el resultat va deixar el final feliç de jugar la primera fase final de la història del país. Bekim Balaj, el davanter de 25 anys del FC Terek Grozny, és el principal referent ofensiu d'una selecció que sortirà a esperar Espanya i buscarà la velocitat com a arma per intentar arribar a David de Gea. Autor de dos gols dels quatre marcats per Albània en la fase de classificació, Bekim Balaj és el jugador a vigilar.