Quatre partits a casa, quatre triomfs. L'Olot, decididament, s'ha fet fort a casa i ahir va superar amb més patiments dels previstos el Cerdanyola gràcies a dos gols en tres minuts de Sergio Álvarez i Marc Mas. Els garrotxins es mantenen en la zona de privilegi de Tercera, amb 18 punts, just per darrere del Vilafranca, que en suma 19. Tots dos són els principals perseguidors d'un líder, el Peralada, que de moment no ha tingut aturador en aquest inici del campionat de lliga.

El tècnic del Cerdanyola, Toni Carrillo, es va queixar als vestidors que el seu equip havia regalat els primers 20 minuts. L'Olot ho va aprofitar i en tres minuts màgics, entre el 13 i el 16, Sergio Álvarez i Marc Mas es van encarregar de marcar la diferència. L'1-0 va arribar després d'una gran combinació entre aquests dos protagonistes, rematada pel veneçolà fent passar la pilota per sota les cames del porter visitant, Avilés. El segon va arribar en una acció de killer: després d'un córner, Jose va tocar la pilota al segon pal i allà el davanter silenc no va perdonar. Era la setena diana de Marc Mas aquesta temporada amb la samarreta de l'Olot.

La grada, ahir novament amb un ambient de gala, amb més de 1.300 espectadors, gaudia amb el seu equip. I intuïa que allò podria ser un festival de gols. No va ser així. El Cerdanyola, pràcticament en una jugada posterior al segon gol local, va retallar distàncies. Els visitants, gràcies al gol d'Elhadji, un dels seus homes més perillosos, es ficaven dins del partit i qualsevol errada podia pagar-se molt cara. Als 24 minuts, per exemple, Abel va estar a punt de fer-se un autogol que hauria representat l'empat i abans del descans Valderas també ho va provar però el seu remat se'n va anar per sobre del travesser. El partit estava molt viu i tenia qualitat sobre la gespa i emoció per la incertesa del resultat.

El porter Ginard, que ahir va debutar en l'equip de Ramon Maria Calderé, va aparèixer a l'inici de la segona part per evitar el 2-2 després d'una precisa passada de la mort de Collado. L'Olot buscava el tercer, mentretant, en una acció de Dembo que se'n va anar als núvols i un remat de Sergio Álvarez que Avilés va poder rebutjar. No va poder respirar tranquil, l'equip garrotxí, fins el xiulet final de l'àrbitre. Després sí, els tres punts es tornaven a quedar al Municipal i mantenien els garrotxins en la pugna amb els millors del campionat.

L'Olot jugarà dimecres al camp del Muntanyesa (12.00) i tornarà al Municipal diumenge que ve contra el Terrassa. Dos partits de màxima exigència.