La plantilla del FC Barcelona es va tornar a exercitar ahir a la Ciutat Esportiva Joan Gamper amb la novetat del davanter brasiler Neymar, que havia aterrat unes hores abans a la capital catalana per ?reincorporar-se a la disciplina blaugrana. Neymar ha tornat abans del previst perquè no podia disputar anit, en estar sancionat, el Brasil-Veneçuela classificatori per al Mundial del 2018.

L'entrenador del Barcelona, Luis Enrique Martínez, va dirigir la sessió amb els jugadors disponibles del primer equip i quatre jugadors del filial: José Suárez, Nili, Carbonell i Sarsanedas. La plantilla blaugrana tornarà als entrenaments aquest matí a les 11, en una sessió en la qual el preparador asturià ja podrà comptar amb els internacionals espanyols Sergio Busquets, Gerard Piqué, Andrés Iniesta i Denis Suárez. El central català tornarà a la feina després de la polèmica viscuda amb la selecció a Albània, quan després que l'acusessin des de les xarxes socials d'haver-se retallat la bandera espanyola de les mànigues de la samarreta, va anunciar que deixaria el combinat espanyol després del Mundial 2018. Al final es va demostrar que Piqué es va retallar les mànigues perquè la samarreta li anava estreta i que la versió llarga no duia cap bandera espanyola, com sí que porta la de màniga curta.

L'exjugador del Barcelona Xavi Hernández va pronunciar-se ahir sobre aquesta situació i va explicar que "entenia perfectament" la decisió del seu excompany de deixar la selecció espanyola, en no sentir-se ni estimat ni valorat. "Crec que n'està fart. Està desesperat, perquè imagina't que vas a la selecció i no et sents valorat, no et sents estimat, que et diuen que no tens compromís", va opinar en una entrevista al programa radiofònic El món a RAC1. A Xavi li sembla "molt bé" la decisió de Piqué de deixar de representar Espanya: "Té tot el dret a dir que està cansat i que no vol anar-hi més". El central blaugrana ha estat en l'ull de l'huracà des de fa molts mesos, envoltat de polèmiques com la de diumenge passat, tot i que ara fins i tot la Federació clama perquè no deixi l'equip.