El retorn de Leo Messi, que podria tenir uns minuts contra el Deportivo, després d'haver-se recuperat de la lesió muscular, i el dubte sobre si jugarà Aleix Vidal per la baixa de Sergi Roberto, són les principals incògnites blaugranes per rebre avui el Deportivo. A més a més, els gallecs, un rival incòmode al Camp Nou, on han aconseguit dos empats en les dues últimes visites, arriben després que els blaugrana perdessin en el seu últim partit de la lliga (4-3, a Balaídos, contra el Celta).

Tots el focus estan posats en Messi. L'argentí es va lesionar el passat 21 de setembre contra l'Atlètic amb un trencament a l'adductor de la cama dreta. Des de llavors la idea és que Messi disposi d'uns minuts avui que li donin el to adequat per al gran partit europeu de dimecres que ve contra el Manchester City. Cas similar és el de Samuel Umiti, lesionat també per les mateixes dates, i que està ja totalment recuperat. Rakitic, absent amb la seva selecció per problemes físics, està totalment recuperat. Per contra, Luis Enrique no podrà comptar amb el lateral dret Sergi Roberto, ni tampoc amb l'esquerre, Alba, tots dos lesionats. La càrrega de partits internacionals, els viatges transoceànics dels sud-americans i el complicat calendari que ve per al Barcelona segurament influiran en l'onze que presenti el tècnic blaugrana. A més a més, hi ha el gran dubte d'Aleix Vidal. El lateral, que amb prou feines compta per a Luis Enrique, podria tornar a la titularitat, encara que durant la setmana el tècnic ha comptat també en els entrenaments amb el jugador canari del filial Nili Perdomo.

De la seva banda, Gaizka Garitano ha tancat els entrenaments a Abegondo aquesta setmana, per a un partit en el qual fins i tot podria canviar de sistema i apostar per defensa de cinc. El lateral Juanfran Moreno és baixa per lesió.