L'Spar Citylift Girona afronta avui a Las Palmas de Gran Canària (13.00) el segon partit en menys d'una setmana després d'imposar-se clarament el dimecres a l'Araski. Un matx en què les gironines buscaran mantenir-se invictes i sumar així la cinquena victòria consecutiva de la temporada. Per aquest partit, Èric Surís tindrà el dubte fins a darrera hora d'Ify Ibekwe, que evoluciona favorablement de les molèsties al genoll esquerre, i Sofia Silva, que va patir una regirada al turmell en l'entrenament del divendres però que no hauria de ser impediment per jugar. Davant l'absència d'Ibekwe en els dos darrers enfrontaments, Haley Peters ha assumit el pes de l'equip perfectament, un fet que li ha permès entrar al cinc inicial de les dues darreres jornades.

Al davant, l'Uni es trobarà un conjunt que no encara no coneix la victòria des de l'inici de temporada, de manera que ocupa l'última posició de Lliga Femenina i ve de perdre de forma contundent a la pista del Campus Promete de Logroño (77-42). En el conjunt canari s'espera que les incorporacions d'aquesta temporada, Brenae Harris i Breanna Brock, vagin guanyant protagonisme. A nivell ofensiu, Stejskalova (11,8 punts per partit) és la jugadora més destacada a nivell ofensiu per part del cuer de la categoria.

Una altra arma del conjunt canari és el poder que té en el rebot ofensiu, concretament en quatre de les seves jugadores. "Haurem de tancar molt bé el rebot i controlar especialment els tirs de Brenae Harris i Michaela Stejslakova, que són les dues tiradores del Gran Canària", assegurava Èric Surís.

El d'avui serà un partit que resultarà especialment especial per a Leonor Rodríguez, nascuda a Las Palmas de Gran Canària i que va militar al planter canari abans de fer el salt a Florida State University i el Perfumerías Avenida, i que rebrà un homenatge en la prèvia de l'enfrontament entre canàries i gironines. El Gran Canària vol retre homenatge a totes les jugadores formades en la seva base -Astou Ndour, Leticia Romero i Leonor Rodríguez- i que hagin contribuït als èxits de la selecció espanyola femenina absoluta, segona en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

Un rival que la temporada passada va finalitzar la lliga regular en la penúltima posició amb set victòries. Una d'aquestes va ser en la visita de l'Uni al Poliesportiu La Paterna per un ajustat 73-66 i després que les gironines aconseguissin un parcial inicial de 9-24, desaprofitat. Alhora, històricament es tracta d'una pista on la victòria sol ser complicada. "Hem de tenir en compte que els partits fora de casa solen ser complicats, i hem de veure com reaccionen després del cop rebut a Logroño. Sobretot no hem de cometre l'error de sortir una mica desconnectades al partit", deia Surís.