Ahir la UE Llagostera-Costa Brava va viure una festa completa. Coincidint amb el partit contra la UE Cornellà, el club gironí va presentar la vintena d'equips i més de 350 jugadors del futbol base, una de les grans apostes de futur de l'entitat, fet que de retruc va deixar la millor entrada del que portem de temporada al Nou Municipal de Palamós. Era una ocasió immillorable per mostrar una bona imatge sumant una victòria balsàmica que enganxés a part de l'afició, i més després de la decebedora derrota davant del Mallorca.

Però no era fàcil. Si els gironins arribaven a la novena jornada invictes a casa, el conjunt del Baix Llobregat ho feia sent el millor visitant de la categoria i reforçat per una solidesa defensiva que li havia permès deixar la porteria a zero en sis partits. L'equip d'Oriol Alsina tenia a més la dificultat afegida de les lesions i la baixa per sanció de Colorado. Era un partit interessant, sobretot per veure el resultat de dos propostes de joc totalment oposades, i en uns primers minuts molt intensos va ser el Cornellà qui va començar dominant. La pressió alta dels visitants dificultava les intencions dels gironins de sortir amb la pilota controlada, i gairebé sense temps per agafar ritme de partit, l'equip de Jordi Roger va posar a prova la concentració local amb dues accions a pilota aturada que la defensa va resoldre bé.

A mesura que va anar avançant el partit, l'equip d'Oriol Alsina es va alliberar, i arribats als vint minuts va tornar a generar perill amb una centrada molt tancada de Marc Fernández que va posar a prova la col·locació del porter rival. L'ocasió més clara de la primera meitat va arribar just abans del descans, en un contraatac rapidíssim conduït per Rubén Martínez que la defensa visitant va salvar sobre la línia de gol. El partit va arribar al descans sense gols però amb la sensació que difícilment s'acabaria amb empat a 0.

A la represa va ser l'equip d'Oriol Alsina el que va començar controlant el joc, i abans del primer minut Manel va marxar en profunditat per banda esquerra per enviar una centrada a la que Robert Simón no va arribar per molt poc. Un minut més tard, el Cornellà va disposar de l'únic intent ofensiu de la segona part amb un xut tímid d'Ahmed des de la frontal que Moragón va atrapar sense problemes. A partir d'aquest moment només el Llagostera va mostrar ambició per endur-se la victòria. I va aparèixer Manel. Una bona passada entre línies va permetre al davanter plantar-se a la frontal de l'àrea per marcar amb un xut creuat al pal llarg després d'un gran retall. Fet el més complicat, el Llagostera va repetir la mateixa fórmula que en els partits contra el Vila-real i l'Atlètic Balears, i quan la graderia encara estava celebrant l'1-0 Robert Simón va fer el segon aprofitant una bona jugada col·lectiva. En només un minut el partit es va trencar. Lluny de baixar els braços, el Cornellà va provar de retallar diferències al marcador amb un xut d'Enric Gallego que després de rebotar en un defensa va obligar Moragón a fer una magnífica intervenció.

A vint-i-cinc minuts per al final, Oriol Alsina va fer el primer canvi del partit fent entrar Pol Calvet per Marc Fernández, que va fixar els dos extrems situant el jugador de Sant Cugat del Vallès, que ahir debutava en lliga, per darrere de Manel. L'ensurt de la tarda el va causar Rodri per culpa d'unes molèsties que van obligar a substituir-lo per precaució. La insistència del Llagostera va obtenir premi a quinze minuts del final amb un nou gol de Manel. El davanter va repetir aprofitant una passada llarga amb la que es va quedar sol davant del porter per superar-lo amb un xut calcat al de l'acció del primer gol. Rematada seca amb l'interior de la cama dreta lluny de l'abast de Marcos.

El 3-0 va ser una sentència per ral Cornellà, que ja sense convicció ho va intentar sense sort amb dues accions a pilota aturada i alguna centrada lateral sense perill, mentre que el Llagostera encara va buscar d'ampliar el marcador també sense encert. El xiulet de l'àrbitre va rubricar un triomf convincent pel resultat i per les sensacions que va desprendre l'equip, i que a l'espera de completar-se la jornada permet als gironins sumar onze punts i remuntar fins a la onzena plaça, a més de reforçar la moral d'una plantilla necessitada.

Superat el Cornellà, ja toca pensar en la visita de la propera jornada a La Bòbila de Gavà. L'equip d'Oriol Alsina intentarà d'una vegada per totes trencar la ratxa negativa de resultats a domicili.