El Barça va golejar el Deportivo (4-0) en un partit que als blaugrana ja van sentenciar a la primera meitat. Rafinha va marcar dos gols i un altre Luis Suárez, a més dels dos pals que van signar l'uruguaià i Neymar, i amb un 3-0 el Barça va tancar el partit en els primers 45 minuts. A la represa va entrar Leo Messi, després d'una lesió que l'ha tingut fora de l'activitat des del 21 de setembre, i l'argentí va arrodonir la tarda amb un altre gol en la primera pilota que va tocar.

A la primera meitat, en els moments en què el conjunt de Luis Enrique anava prenent-li el pols al partit i a la seva nova disposició tàctica -van jugar amb tres centrals-, una centrada de Rafinha la va connectar de volea Neymar i la pilota va acabar al travesser, el rebot el qual no va aprofitar Luis Suárez amb una rematada que incomprensiblament no va entrar.

Al quart d'hora, el Deportivo va tenir dues bones aproximacions, en recuperacions de pilota de Mosquera després d'una pèrdua de Digne que l'equip gallec no va saber concretar en alguna cosa de profit. El jugador francès del Barça va jugar de carriler suplint l'abscència d'Alba, mentre que Arda va jugar per la dreta en el lloc de Sergi Roberto.

Amb el transcurs dels minuts i a base d'anar madurant l'enfrontament, el Barça va trobar premi en una jugada treballada de Rafinha, que, tot i ser objecte de falta, va protegir la pilota, la va jugar amb Luis Suárez i aquest li va enviar en profunditat, i el brasiler, amb un fort xut amb la dreta, va marcar en una acció en la qual Lux va poder fer alguna cosa més.

Al minut 37, el Barça va donar una bona estocada amb un falta llançada per Neymar en què Piqué va rematar de cap, Lux va rebutjar la pilota, que va caure als peus de Rafinha i aquest va tornar a marcar per anotar el seu doblet particular i encarrilar el partit per l'equip de Luis Enrique.

Abans de concloure el primer temps, una altra passada de Neymar, aquest cop a Luis Suárez, va ser l'origen d'un gol que va deixar el partit pràcticament sentenciat en només una meitat. L'uruguaià, amb un moviment, es va desfer del seu marcador i amb un suau i precís toc va orientar la pilota amb l'esquerra al fons de la xarxa. Ja en el temps afegit, Suárez va disparar a la base del pal en el que hauria estat el quart gol. El Barça es va mostrar contundent davant l'amenaça de l'aturada de seleccions i l'amarg precedent del partit contra l'Alabès (1-2) de fa unes setmanes al Camp Nou.

A la represa, el Barça va asfixiar el Dépor i Luis Enrique va treure Messi perquè jugués minuts de cara el partit de Lliga de Campions contra el Manchester City del proper dimecres al Camp Nou. A més, també va entrar Paco Alcácer substituint a Luis Suárez, que té quatre targetes grogues i el va voler reservar pel proper compromís de lliga a Mestalla davant el València.

L'entrada de Messi al terreny de joc va tornar a ser clau i en la segona pilota que va tocar l'argentí, després d'una passada de Neymar, va signar un fort xut amb l'esquerra per anotar el quart i definitiu gol de la tarda.

Al minut 61, un contraatac iniciat per Neymar va acabar amb la pilota als peus de Messi, que després d'una bona jugada individual va veure com els rivals se li tiraven a sobre i evitaven un altre gol del davanter argentí.

El Deportivo es va quedar amb un home menys al minut 64 de partit. En la lluita per una pilota i per guanyar la posició, el capità Laure va deixar anar el colze a Neymar, fet que li va valer l'expulsió amb targeta vermella directa. Amb deu jugadors, el Dépor li quedava gairebé mitja hora molt complicada per endavant en la qual va estar més pendent de no encaixar cap més diana que no de buscar el gol de l'honor.

Denis Suárez, que havia entrat per Rafinha, va tenir bones oportunitats de marcar i va enviar un xut al pal. Lux, un minut després, va treure una pilota impossible després d'un xut de Paco Alcácer.

La pressió blaugrana va resultar aclaparadora davant un Deportivo rendit, que va arribar a la mitja hora de la segona part amb un 4 a 0 en contra. El porter argentí Germán Lux, altra vegada després d'un xut de Messi, va evitar el cinquè quan quedaven poc menys de deu minuts per al final.

El partit va acabar amb una ovació rotunda per a un Paco Alcácer negat davant el gol i que va tornar a desaprofitar una bona ocasió en l'última acció del duel. Ara, el Barça ja centra tota l'atenció en el duel davant el City.