«Recorda algun altre club esportiu que, recentment, hagi repartit els seus beneficis entre els accionistes», es preguntava ahir al migdia Oriol Alsina, instants després que s'hagués acabat la junta extraordinària on el conjunt blaugrana va aprovar la reducció del capital social i el repartiment de 590.000 entre els socis de la SAE. Va ser, com sol ser habitual, un tràmit exprés d'encara no cinc minuts de durada, amb la representació al local social que té l'entitat al pavelló municipal de Llagostera del 71,19% de l'accionariat. Alsina, com també va fer la presidenta, Isabel Tarragó, va treure pit de la gestió econòmica del club, va recordar que encara tenen pendent de rebre 1,2 milions de la Lliga procedents del fons de compensació pel descens a Segona B i es va mostrar convençut que amb aquests diners i la bona gestió que se'n farà «tindrem garantit el pressupost amb plantilles competitives durant tres temporades». «Som un model a seguir», va subratllar el director esportiu, entrenador i accionista de referència dels blaugranas.

El Llagostera repartirà entre els seus accionistes el més de mig milió d'euros de beneficis (uns 590.000) amb què es va tancar la passada temporada 2015/16 a Segona A. En concret, el club pagarà 72 euros per cada títol (en va posar 8.200 a la venda), un pas previ obligat per un canvi en la llei a l'hora d'aplicar una reducció de capital. El club blaugrana, en aquest sentit, el retallarà en un 90% a conseqüència del descens a Segona B, i el farà passar dels 1,9 milions en el moment de formalitzar-se la conversió en SAE a uns 190.000. Amb aquesta reducció, el preu de les accions passa de 231 euros a 81, amb la qual cosa els accionistes també recuperaran 150 euros per cada títol adquirit.

«Quan vam formalitzar la SAE ja vam dir als accionistes que estiguessin tranquils, que en cas de baixar de categoria els tornaríem una part de la inversió, i per això hem decidit retallar el 90% del capital que es va injectar», explicava Tarragó. La presidenta també va afegir que «aquest any és més complicat per a nosaltres perquè estem a Segona B. Volem fer una bona gestió dels diners que ens abonarà la lliga del fons de compensació pel descens (1.250.000 euros) per allargar-los el màxim possible. Ens ho pagaran en quatre terminis i el primer està previst que el rebrem el mes que ve».

Per la seva banda Oriol Alsina va parlar també de temes esportius. Tot i que la victòria de dissabte contra el Cornellà ha servit per treure el Llagostera del descens i deixar-lo a només 5 punts del quart, el tècnic afirma que encara està «amb un ull» mirant a baix. «Ara tindrem un partit molt complicat contra el Gavà fora de casa, haurem de donar el millor per puntuar i a més no tenim gens de sort amb les baixes». Sobre la bona salut econòmica del Llagostera, Alsina va dir que «això s'aconsegueix no fent bogeries a l'hora de fitxar jugadors i gestionant bé els recursos. Ens donarà vida per a les pròximes temporades».