El Barcelona rep aquest vespre (20.45, BeIN Sports), a la Lliga de Campions, el Manchester City de Pep Guardiola, en el que serà el seu primer gran partit europeu de ?l'any i on hi haurà en joc el lideratge del Grup C. El conjunt blaugrana ha recuperat el camí del triomf després de golejar el Deportivo de la Corunya (4-0) a la Lliga i avui tindrà el seu segon test d'altura de la temporada al Camp Nou.

Fa un mes, va tenir el primer en la visita lliguera del subcampió d'Europa, l'Atlètic de Madrid. En aquell partit, el Barça no va poder passar de l'empat (1-1) i a més va perdre Leo Messi per lesió. Amb Messi ja recuperat, Luis Enrique podrà comptar de nou amb el seu trident ofensiu, que completen Neymar i Luis Suárez, per posar a prova el City.

Guardiola ja el va patir quan dirigia al Bayern de Munic i es va creuar amb el seu exequip a les semifinals de la Lliga de Campions de fa dues temporades. Llavors, el Barcelona va golejar a l'equip alemany al Camp Nou (3-0), amb dos gols de Messi i un altre de Neymar i, en el duel de tornada, que el Bayern va guanyar per la mínima (3-2), els dos gols dels blaugrana també van portar la firma del punta brasiler.

Aquesta serà la cinquena vegada que el Barcelona i el City es vegin les cares a la Lliga de Campions. En els quatre anteriors (les eliminatòries de vuitens de final de la temporada 2013-14 i 2014-15) es van imposar els catalans.

En tots aquests precedents dirigia als citizens Manuel Pellegrini. Ara, Guardiola, que ha pres les regnes del conjunt anglès aquest estiu, vol canviar la història contra el seu exequip i assaltar el lideratge del seu grup al Camp Nou. L'equip de Manchester va golejar a l'Etihad Stadium al Borussia Mönchengladbach (4-0) en la primera jornada i va empatar a Glasgow davant el Celtic (3-3), en la segona. Quatre punts que els situen a dos del Barça, invicte en aquesta arrencada de competició després de golejar a casa al Celtic (7-0) i remuntar el partit a Mönchengladbach (1-2).

Els de Guardiola arriben al partit al seu moment més complicat de la temporada, després d'encadenar tres partits sense guanyar: dos en Premier League (derrota 2-0 a mans del Tottenham i empat 1-1 amb l'Everton) i el de Champions al Celtic Park (3-3). En el City són baixa segura per a aquest duel el lateral dret Bacary Sagna, qui es va lesionar amb la seva selecció a Holanda i estarà encara tres setmanes allunyat dels terrenys de joc, i el migcampista Fabian Delph, que ultima la seva recuperació.

La bona notícia per a Guardiola és que el capità, Vincent Kompany, va jugar uns minuts en l'empat amb l'Everton i podria ser una de les sorpreses en un onze en el qual tornarà Sergio Agüero, autor de sis gols en els seus últims tres partits en Champions. El Barça, en canvi, ha recuperat a tots els seus efectius als últims dies, entre ells als seus dos laterals titulars, Jordi Alba i Sergi Roberto i el central Umtiti, i només manté en la infermeria el porter suplent, Cillessen, que es recupera d'un esquinç de turmell. Luis Enrique, per tant, podrà alinear al seu onze de gala en el que, fins ara, serà el partit més important del curs per als blaugranes.

Més estelades

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), "mnium Cultural, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i l'associació de juristes Drets repartiran 30.000 banderes estelades per ser exhibides durant el partit en suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. La iniciativa s'inclou també en defensa de les institucions catalanes «amenaçades per la constant judicialització imposada pel govern espanyol», segons les quatre organitzacions independentistes.

En el comunicat es demanava que els aficionats despleguin les banderes quan els jugadors saltin al terreny de joc i en el minut 17 i 14 segons de cadascun dels períodes de joc.