L'Espanyol ha donat la volta a un partit que semblava perdut quan l'Eibar ha posat el 0-2 en quatre minuts i ha col·locat el tercer abans del descans a Cornellà-el Prat, encara que ha tirat d'orgull i ha culminat una remuntada èpica amb gols d'Hernán, Piatti i Baptistao, aquest últim ja en el temps afegit.

Havia començat bé l'Espanyol. Ràpid i incisiu per les bandes. Endollat. Als tres minuts Jurado ja ha disposat d'un mà a mà contra Riesgo, un tret que ha acabat a les mans del porter.

Baptistao i Gerard Moreno combinaven amb facilitat, mentre l'Eibar, constantment pressionat, no generava res a l'àrea contrària.

El primer acostament dels guipuscoans s'ha produit al quart d'hora. Els de Mendilibar han elevat les seves revolucions, encara que seguia manant l'amfitrió. Ho ha deixat clar Piatti en el 19, manant un obús ras que ha passat a centímetres del pal esquerre, després d'un passi de Baptistao.

L'Eibar no s'ha intimidat i ha continuat la seva ofensiva. Al final, amb premi inesperat. Sergi Enrich ha marcat en el 23. Un error defensiu ha propiciat que el rival gaudís d'un passadís excel·lent per jugar i golejar. La pilota ha passat per Pedro León, Kike i, finalment, ha recalat en Enrich, que ha signat el primer gol a porta buida.

Tot l'excel·lent treball previ s'ha ensorrat. I faltava un segon cop. Quatre minuts després del 0-1, ha arribat un altre gol. Diego Reyes ha desviat a pròpia porta un centre d'Inui. Mendilibar gaudia d'un escenari impensable veient l'inici del xoc. L'Espanyol estava enfonsat.

Els catalans, en els últims quinze minuts, amb prou feines han mostrat la seva electricitat anterior. El partit estava trencat i l'Eibar insistia en la sentència. Ho ha aconseguit.

Abans Enrich havia avisat en un un contra un davant Diego López, ben solucionat pel porter. Després, ell mateix ha lliurat el 0-3 en safata a Kike, en el 44.

En la represa, l'Eibar no s'ha complicat. El seu avantatge li permetia esperar als de Quique, molt més necessitats i amb urgències clares.

El tècnic blanc-i-blau ha donat entrada a Hernán Pérez i a Aarón. Apostava pel joc de bandes i buscar les seves puntes, sense èxit. Ramis i Lejeune estaven molt ben posicionats.

L'Espanyol no renunciava a retallar diferències, per molt utòpica que semblés la remuntada. Tirava de l'urpa d'Hernán Pérez, actuant amb devoció fins i tot fora de la seva demarcació. De la seva empenta ha nascut l'1-3. El paraguaià ha agafat la pilota des del seu camp i ha assestat un tret creuat des de fora de l'àrea al qual Riesgo no ha arribat.

El quadre visitant no reaccionava. Encara tenia dues dianes de matalàs. Llavors el partit ha tornat a canviar. Piatti, en el 73, ha aixecat Cornellà. Gerard Moreno havia activat la jugada, ha cedit la pilota a Baptistao, encara que el brasiler no ha pogut controlar amb comoditat. L'argentí ha solucionat l'embolic en gran (2-3).

Els armers han canviat lleugerament la seva fórmula. Procuraven acostar-se més als dominis de Diego López, encara que calibrant els riscos. També han alentit el ritme, confiant en el que el rellotge els ajudés a amarrar els tres punts. El partit ha elevat la seva tensió i ha començat la pluja de grogues. Caicedo ha estat expulsat en el 83.

L'Espanyol ha sortit amb tot a per l'empat en els minuts finals. Amb decisió, encara que excessivament revolucionat. Però així ha començat la seva remuntada i així ha culminat. Amb un accelerada de Leo Baptistao i una fuetada des de fora de l'àrea, davant la passivitat de la defensa rival, que ha apuntalat l'empat.

Fitxa tècnica:

3 - RCD Espanyol: Diego López; Javi López (Aarón, min.46), Diego Reyes, Demichelis, Víctor Sánchez; Jurado, Marc Roca (Hernán Pérez, min.46), David López, Piatti (Caicedo, min.73); Baptistao i Gerard Moreno.

3 - Eibar: Riesgo; Capa, Lejeune, Ramis, Luna; Pedro León, Rico, Dani García, Inui (Adrián González, min.78); Sergi Enrich (Rubén Peña, min.66) i Kike (Escalante, min.88).

Gols: 0-1, min.23: Sergi Enrich; 0-2, min.27: Diego Reyes (pp); 0-3, min.44: Kike; 1-3, min.67: Hernán Pérez; 2-3, min.73: Piatti; 3-3, min.90: Baptistao.

Àrbitre: Gil Manzano (comitè extremeny). Ha expulsat Caicedo (min.79 i min.83) Ha amonestat a Pedro Léon (min.12), Lejeune (min.17), Inui (min.37), Baptistao (min.75), Fran Rico (min.78), Luna (min.80), Kike (min.88).

Incidències: partit corresponent a la novena jornada de la Lliga Santander disputat a l'estadi de Cornellà-el Prat davant 17.330 espectadors. S'ha guardat un minut de silenci per l'exfutbolista Francesc Xavier Marcet.