Toni Bou (Repsol Montesa-HRC), vint vegades campió del món, i guanyador del Trial Indoor Ciutat de Girona en les últimes set edicions, torna a ser el gran reclam d'una prova que, fidel a la seva cita amb les Fires, tornarà per la diada de Tots Sants a Fontajau (18.00). El pilot de Piera va ser ahir en la presentació de la carrera a l'Ajuntament, on va prometre «espectacle» i on va mostrar el seu compromís amb el trial gironí malgrat que des de faci uns anys no sigui puntuable per a cap campionat oficial. «Vindré a guanyar, com sempre, perquè sóc molt competitiu i m'agrada el que faig. Que no sigui puntuable per a mi és un al·licient perquè pugui donar més espectacle i interactuar més amb la gent. Si per donar més espectacle m'haig d'arriscar i no guanyo, aquí ho puc fer, en canvi en una prova oficial no pots córrer cap risc», va explicar.

Durant la presentació, la regidora d'Esports de Girona, Isabel Muradàs, va explicar que juntament amb l'empresa Octagon Esedos, organitzadora de l'esdeveniment, tenen converses amb la Federació per tal que la cita de Fontajau torni a ser oficial. La desaparició del campionat d'Espanya per la crisi econòmica va fer trontollar també la prova de Girona, però l'impuls de l'Ajuntament i d'Octagon van aconseguir mantenir-la, amb un nivell de primera línia, encara que només fos d'exhibició. Els pitjors moments, segons Aitor Jiménez, de la firma promotora, «ja han passat i cada vegada rebem més ajuntaments interessats a dur una prova de trial al seu municipi». Ara cal que la Federació també s'hi impliqui i es pugui establir un calendari prou ampli per potenciar el certamen. «Jo recordo que en els meus inicis havia fet 10 trials indoors al campionat d'Espanya i això et donava una experiència que malauradament ara els pilots joves no tenen quan arriben al Mundial», va indicar Toni Bou.

Les entrades ja són a la venda. Fins al dia 24 es poden aconseguir per 12 euros, que seran 14 entre els 25 i el 31, i 16 a les taquilles de Fontajau el dia de Tots Sants. Els nens d'entre 4 i 10 anys entraran per 6 euros. Hi ha promocions que ofereixen localitats gratuïtes per als socis del Club Super3 i per aquells federats que mostrin la seva llicència a la taquilla. «Volem omplir Fontajau», va subratllar Jiménez, després d'uns anys fent bones entrades, al voltant de 4.000 espectadors, «i quedar-nos a les portes d'aconseguir-ho».

En la presentació també hi era el representant d'Esports de la Generalitat, Josep Pujols, que va subratllar que amb la Federació Catalana impulsen un centre de tecnificació de trial a Ripoll en una instal·lació que ja estava funcionant pel món del BTT. Per la seva banda Isabel Muradàs va destacar l'«aposta» decidida de l'Ajuntament pel Trial: «les Fires no serien les Fires sense el Trial i el Trial no seria tampoc a Girona sense les Fires». Al costat de Toni Bou hi competiran Adam Raga, Albert Cabestany, Jeroni Fajardo, Jorge Casales i Jaime Busto.