El FC Barcelona es va imposar al València en la novena jornada de LaLiga Santander, gràcies a un gol de penal de Lionel Messi en el temps afegit que va liquidar un partit replet de tensió, arribades i ocasions per a tots dos conjunts.

Un gol des dels onze metres de Messi, quan tot apuntava al repartiment de punts, va decidir un xoc en el qual els valencianistes van poder revertir el gol inicial de l'astre argentí, que va marcar un doblet i acumula set dianes a LaLiga.

En la tornada d'André Gomes i Paco Alcàsser a Mestalla, el davanter va patir una dura rebuda del que fos el seu estadi i no va poder disputar cap minut, mentre que l'exbarcelonista Munir, ara a les files del València, va marcar per igualar el marcador.

Els de Luis Enrique van trobar dificultats per inquietar la porteria de Diego Alves en un inici de domini barcelonista carregat d'ocasions, marcat per la lesió d'Andrés Iniesta. El manxec va haver de retirar-se en els primers minuts afligit del genoll, després d'una topada amb Enzo Pérez.

No obstant això, els blaugranes van mostrar la seva eficàcia i es van avançar en el primer tir entre els tres pals. Messi va marcar, per tercera jornada consecutiva des del seu retorn de la lesió, amb un tret des de fora de l'àrea en una jugada en la qual el porter valencianista va reclamar fora de joc de Luis Suárez.

El go va esperonar als catalans, que van començar a arribar amb freqüència a posicions de perill. Alves va salvar als de Cesare Prandelli en diverses ocasions, abans que Dani Parejo perdonés l'empat a la vora del descans.

A la represa, el tècnic italià va donar entrada a l'exbarcelonista Munir i va avançar la pressió local. Els resultats es van fer notar i en amb prou feines deu minuts van donar la volta al marcador. Munir va anotar la igualada amb una bona rematada des de la frontal i Rodrigo va aprofitar una gran passada de Nani per posar per davant al València.

El Barça no es va enfonsar i va seguir intentant dominar un partit més obert. Luis Suárez va equilibrar el partit ràpidament, empalmant una pilota solta a l'àrea després d'una altra bona parada de Diego Alves.

En la mitja hora restant, blaugranes i valencianistes van disposar d'ocasions per portar-se la victòria. El Barcelona va intentar tancar als locals a la seva àrea, mentre que els pupils de Prandelli atacaven amb perill.

Precisament un contraatac mal finalitzat per l'equip 'che' va donar lloc a l'última ocasió pels de Luis Enrique. El defensa Aymen Abdennour va travar a Luis Suárez dins de l'àrea i Messi va batre al 'parapenaltis' Alves amb el temps reglamentari ja finalitzat.

Amb aquests tres punts agònics, el Barcelona es col·loca provisionalment al capdavant de la taula, acumulant tres victòries consecutives. Pel València, les sensacions mostrades per l'equip van concloure en una sonora ovació de Mestalla, en el debut de Prandelli en el feu 'che'.