El pilot britànic de Mercedes Lewis Hamilton va ser el més ràpid en la sessió de classificació del Gran Premi d'Estats Units per davant del seu company Nico Rosberg, líder del Mundial, i espera demà millorar en el seu punt feble, les sortides , per retallar diferència.

Hamilton va aconseguir la «pole», la novena de la temporada, dominant durant l'última tanda (Q3), a la que primer va fer un millor temps d'1: 35.370 i després va fer inútil la millora de Rosberg amb un registre final de 1: 34.999, 216 mil·lèsimes més ràpid que el del seu company.

El pilot d´Stevenage es va apuntar una altra «pole position» en un lloc en el qual mai ho havia fet, tot i que sí ha guanyat tres vegades. Aquest circuit d'Austin destaca per la seva complicat al primer sector i la seva primera corba en ascens, la qual cosa farà de la sortida un dels punts clau per saber qui s'emporta la cursa.

Per darrere dels dos Mercedes van tornar a establir-se els Red Bull, que mantenen el seu espiral ascendent i que van optar per estratègies diferents: l'australià Daniel Ricciardo va acabar tercer utilitzant el pneumàtic supertou, que permet més velocitat però es desgasta molt ràpid, mentre que l'holandès Max Verstappen ho va fer amb el tou, més durador per a la carrera.

Ferrari és, sens dubte, la cara amarga del dia i probablement de la segona meitat de temporada, desbancats ja per Red Bull en el paper persecutori dels Mercedes, a més d'un segon de Hamilton i amb els Red Bull a diverses desenes, el finlandès Kimi Raikkonen sortirà cinquè i l'alemany Sebastian Vettel sisè.

Carlos Sainz, que havia patit dues punxades a la tercera sessió d'entrenaments del matí, va ser capaç de marcar el vuitè millor temps en la Q2 i guanyar-se el lloc entre els deu millors del dissabte. Fernando Alonso, per la seva part, es va prendre el dotzè lloc amb una barreja de filosofia i estratègia.