La victòria del Barça no va acabar de ser rodona per la lesió del capità i un dels jugadors més importants de l'equip, Andrés Iniesta. El futbolista manxec es va haver de retirar en llitera de Mestalla amb clars símptomes de dolor.

Mentre s'estava jugant la segona meitat del partit i el Barça veia com el València li havia remuntat el marcador, el club va fer un comunicat mèdic on s'explicava l'abast de la lesió del migcampista manxec. "El jugador pateix una lesió parcial del lligament extern i de la càpsula posterior del genoll dret". Els metges del primer equip, que van observar atentament Iniesta al vestidor, van anunciar també que en arribar a Barcelona el jugador se sotmetria a més proves per tal de veure l'abast exacte de la lesió i determinar el temps de baixa. Iniesta, segons les primeres estimacions, en pot tenir per a un parell de mesos. Ahir va abandonar el terreny de joc en llitera i amb llàgrimes als ulls.

Va ser el jugador local Enzo Pérez qui, poc després del minut 10 de partit, va fer una dura entrada al blaugrana, que tenia la cama enganxada a la gespa i l'impacte li va provocar un brusc gest del genoll. De seguida es va posar la mà a la zona afectada i va demanar les assistències mèdiques.

informaven que des del vestidor es veia bastant coll amunt que el capità del Barça podria no tornar a jugar en aquest 2016.

"L'equip ha tret el caràcter"

L'entrenador del Barça, Luis Enrique, va dir sobre el triomf que "com s'ha guanyat diu molt del caràcter d'aquest equip, malgrat les adversitats d'aquest partit, com la lesió d'Iniesta, que és la notícia trista. Però el caràcter ha estat aquí, l'equip té fe, ganes de guanyar i l'objectiu és no patir tant", va explicar. Sobre el partit, el tècnic asturià va comentar que "ha estat un partit fidel al que són els València-Barça, amb tensió, intensitat, amb possibilitats per als dos equips d'endur-se la victòria fins al final".

De la lesió d'Iniesta, va afirmar que "és una acció molt clara en la qual no hi ha ni targeta groga. No puc dir si és una lesió greu, seran setmanes de baixa segur, però demà sabrem l'abast de la lesió".

Per la seva banda, l'entrenador del València, Cesare Prandelli, va indicar després de la derrota que "he d'estar orgullós perquè hem estat a prop de guanyar. Encara que clar que estic decebut per l'esforç dels jugadors, pels aficionats, que han creat un clima meravellós, però ells han vist que hem treballat molt", va comentar. Quan se li va preguntar per l'actuació de l'àrbitre i les jugades clau, va destacar una dita del seu país que fa referència al fet que els col·legiats, davant els equips grans, "estan condicionats psicològicament".