Un gol de penal, anotat per Leo Messi, en l'última acció del partit va donar la victòria al Barça a Mestalla per 2 a 3, en un duel apassionant i vibrant en el qual qualsevol dels dos equips podia haver guanyat i que va estar marcat per la lesió d'Andrés Iniesta al genoll dret que el podria apartar dels terrenys de joc fins a principis de 2017.

Ja d'inici, el conjunt blaugrana va controlar la pilota i el València, amb les línies molt juntes, va tapar els espais i amb prou feines va deixar vies d'acostament a la seva àrea. Als dotze minuts de joc va haver de retirar-se Andrés Iniesta, després d'una entrada d'Enzo Pérez, que va fer girar el genoll del migcampista manxec, que amb evidents gestos de dolor va abandonar el camp en llitera.

En l'equador del primer temps va arribar el primer xut a porta del Barça i va significar el primer gol, després que el recentment incorporat al terreny de joc Rakitic cedís a Messi, que va disparar, i Luis Suárez, en clar fora de joc posicional, hagués de saltar perquè la pilota passés per sota seu i batés Alves.

El primer indici de reacció ofensiva del quadre de Cesare Prandelli va arribar en una galopada de Cancelo per banda dreta però la seva centrada es va passejar davant de la línia de gol sense trobar rematador. Messi, per la seva banda, va tenir el segon però va emergir la figura del porter brasiler Diego Alves, que va estar vital perquè el seu equip arribés al descans amb només un gol de desavantatge. A la mitja hora de joc, Undiano Mallenco no va sancionar una empenta d'Umtiti a Rodrigo a l'àrea, fet que va provocar el primer gran rebuig de Mestalla cap al col·legiat, que no va xiular penal.

El tram final del primer temps va guanyar en intensitat i tots dos equips podien haver marcat. Luis Suárez va tenir dues ocasions molt clares però Alves va estar molt bé rebutjant el perill. La rèplica del València la va tenir Parejo, però es va mostrar erràtic en un mà a mà amb Ter Stegen i posteriorment en un mal control al punt de penal, quan havia rebut lliure de marca. El primer període es va tancar amb una espectacular xilena de Neymar que va sortir fora per molt poc de la porteria valencianista.

A la represa, Prandelli va donar entrada a Munir per Montoya, baixant Cancelo al lateral i el davanter exblaugrana per banda dreta. La millora del València en atac va ser més que evident. Els de Luis Enrique, de la seva banda, van sortir disposats a tancar el partit per la via ràpida i als tres minuts del segon temps, un xut llunyà de Neymar va topar de nou amb Alves, el rebuig del qual el va enviar Rakitic al pal.

No obstant això, va ser el ?València el que veuria porteria després d'una bona acció ofensiva en la qual Parejo va veure Munir lliure de marca en el punt de penal i ?l'exbarcelonista va batre Ter Stegen amb un xut amb l'esquerra. El gol va deixar tocat al Barça i va esperonar el València, que es va ?animar i amb prou feines tres minuts ?després remuntava el partit després d'una gran assistència de Nani, que va picar la pilota a l'interior de l'àrea, perquè Rodrigo rematés a gol.

Poc va durar l'alegria al València, ja que després d'un servei de córner Rakitic va rematar de cap i va obligar de nou a lluir-se Alves, però el rebuig va arribar a Luis Suárez, que de xut creuat va posar de nou la igualada al marcador. Després del gol, els dos equips es van prendre un respir després de la trepidant arrencada de la segona meitat, però en la recta final es van obrir de nou les hostilitats. Nani va tenir el 3 a 2 a les seves botes després de quedar-se sol davant Ter Stegen però el seu xut va sortir fora i Luis Suárez va respondre amb un cop de cap de manera immediata.

Tots dos equips volien la victòria i el partit es va posar preciós, amb anades i vingudes d'una àrea a una altra. L'enfrontament semblava que acabaria en empat, quan Abdennour va cometre un clar penal sobre Luis Suárez quan aquest es plantava sol davant Diego Alves. La jugada es va produir a 20 segons de complir-se el temps afegit del partit. Messi va assumir la responsabilitat de llançar-lo davant el millor porter de la història de la Lliga en aquestes situacions des dels onze metres. Alves va encertar la direcció del xut, però la potència amb què va efectuar la pena màxima l'argentí va impedir que l'estirada del brasiler impedís el gol.

Durant la celebració del gol, aficionats del València van llençar una ampolla de plàstic que va colpejar en els caps de Luis Suárez i Neymar. L'àrbitre no va donar temps a més i després del servei de centre va xiular el final a un vibrant i tens partit, carregat d'emocions. El Barça, amb aquesta victòria, va dormir com a líder provisional de Primera Divisió.