El pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va guanyar ahir el Gran Premi dels Estats Units, disputat al circuit d'Austin, i va retallar set punts al líder del Mundial de Fórmula 1, el seu company alemany Nico Rosberg, que va ser segon, seguit de l'australià Daniel Ricciardo (Red Bull), que va completar el podi.

Hamilton va aconseguir a Austin la victòria número 50 de la seva carrera a la Fórmula 1, la setena de la present temporada i la tercera consecutiva al circuit texà. Amb els 25 punts que va sumar ahir arriba als 305 punts, per 331 de Rosberg, de manera que la distància es queda en 26 punts a falta de tres carreres.

L'alemany Sebastian Vettel (Ferrari) va ser quart, seguit per l'asturià Fernando Alonso (McLaren-Honda), cinquè després d'avançar en les últimes voltes a dos monoplaces. Un d'ells va ser el seu compatriota Carlos Sainz (Toro Rosso), sisè després de ser superat en l'última volta, i un altre el brasiler Felipe Massa (Williams), setè.

Van completar la zona de punts del Gran Premi d'Estats Units el mexicà Sergio Pérez (Force Índia), el britànic Jenson Button (McLaren-Honda) i el francès Romain Grosjean (Haas).

Des de la seva victòria al Japó, les matemàtiques atorgaven a Nico Rosberg la possibilitat de proclamar-se campió del món encara que Lewis Hamilton guanyés les quatre carreres que quedaven -ara tres-, això sí, sempre que l'alemany acabés segon en totes elles. I de moment el guió s'ha complert. Ahir, en la primera de la quatre curses que resten per acabar el mundial, Lewis Hamilton va fer-se amb el triomf. El mal va ser menor per a Rosberg que va acabar segon i va veure com Hamilton només li retallava 7 punts dels 33 que li treia.

Ricciardo hauria pogut acabar segon, però el seu company a Red Bull, Max Verstappen ho va impedir ja que el seu abandonament en la volta 30 per un problema mecànic va provocar la sortida del cotxe de seguretat, i això va beneficiar més a Rosberg que no pas a Ricciardo.

Verstappen no va ser l'únic pilot que no va acabar la cursa d'ahir al circuit d'Austin. També va abandonar quan estava optant a podi Kimi Räikkonen (volta 39), en el seu cas per un pneumàtic mal col·locat.

En canvi, a diferència del que molts podien preveure, la d'ahir va ser una gran cursa per a Carlos Sainz (Toro Rosso) i Fernando Alonso (McLaren). Els dos pilots espanyols van protagonitzar una de les seves millors carreres de la temporada. Els dos pilots espanyols es van veure involucrats en la lluita pel cinquè lloc en les últimes voltes. El de Toro Rosso era cinquè a poques voltes per acabar, aguantant com podia els atacs continuats del pilot brasiler Felipe Massa (Williams). No obstant, poc després es va veure superat per un combatiu i agressiu Fernando Alonso que feia temps que no aconseguia un resultat com el d'ahir al Gran Premi dels Estats Units. De fet, l'asturià va igualar amb el cinquè lloc, el millor resultat aconseguit fins ara amb McLaren. Finalment Carlos Sainz va ser sisè, aconseguint així el mateix resultat que va obtenir a Montmeló.