La joventut al poder. L'eix de la defensa del Llagostera era aquesta temporada patrimoni de jugadors veterans, d'aquells que acumulen experiència en un munt d'equips. A principi de curs, per ?exemple, la parella habitual era la formada per Rodri i Diego Jiménez, fins que aquest últim es va lesionar. Posteriorment, qui més ha acompanyat Rodri a l'eix defensiu és un altre veterà com Samu San José. Aquesta tendència, però, va canviar el passat diumenge a Gavà, escenari del primer triomf a domicili 25 partits després. L'allau de baixes va deixar fora de combat Rodri i Samu i els tècnics van haver de recórrer a la joventut del filial, Eloi Zamorano i Pol Gómez, que va respondre amb nota.

Per a Eloi Zamorano el partit a Gavà no suposava la seva estrena amb la samarreta blaugrana del primer equip perquè anteriorment ja havia gaudit de minuts, però, per a l'exdefensa del Lloret, Pol Gómez, sí, i l'actuació de tots dos va tenir gran nivell. Amb un eix de la defensa més jove que mai la porteria quedava a zero per primer cop a domicili. La parella de centrals formada per Eloi i Pol Gómez va evitar amb l'ajuda de veterans companys com Masó, Valentín, Albarrán o Moragón que els llagosterencs encaixessin gols per primera vegada aquesta temporada.

Els blaugranes no van notar gens ni mica les absències, i amb Diego Jiménez fora de combat des de fa moltes jornades o amb la sanció de Rodri, que no podrà actuar aquest dissabte davant el Barça B, no seria gens estrany que, davant el conjunt de Gerard López, Alsina apostés novament pel tàndem del filial que tan bé va funcionar a Gavà. Pol Gómez és el tercer jugador del filial, de Primera Catalana, que debuta aquesta temporada amb el primer equip del Llagostera a Segona B, seguint les passes de Cano i Zamorano.

Pol, de 21 anys i natural de Lloret, va viure l'endemà del debut amb normalitat. A la tarda va agafar el tren i es va desplaçar a Barcelona, on després d'haver acabat el grau d'Educació Primària en l'especialitat d'educació física, ara cursa un màster de psicomotricitat. Divendres Alsina li va insinuar que seria titular a Gavà i ?diumenge al matí, al vestidor de la Bòbila, en va tenir la confirmació. "Em va dir que estigués preparat que potser em tocaria jugar. Estic molt content perquè després d'haver estat tres anys al Lloret, a Primera Catalana, a l'estiu vaig fitxar pel Llagostera B i sense haver passat per Tercera m'ha arribat l'oportunitat de debutar a Segona B", explicava ahir. Això sí, subratlla que "em segueixo considerant un jugador del filial perquè de fet només fa tres setmanes que treballo amb el primer equip".

El central selvatà havia anat a Gavà en el partit de Copa Catalunya, on els blaugranes van quedar eliminats per penals. Només duia dos entrenaments i va ser titular formant parella amb Eloi Zamorano. Va viatjar a Mallorca en lliga però no va jugar i també va estar convocat contra el Cornellà. ?Diumenge, de nou a La Bòbila, li va arribar l'hora d'estrenar-se a la categoria de bronze. "L'allau de lesions ha permès que el tècnic hagi donat oportunitats als joves del filial, però al primer equip hi ha gent amb molta qualitat. Feia falta temps perquè hi ha molts jugadors nous però els veig bé i amb tendència d'anar cap amunt", subratllava el central de Lloret.

Tampoc podia amagar ahir la seva satisfacció l'entrenador del Llagostera B, Pep Triadú, premiat per partida triple amb els triomfs del seu equip contra l'Horta, del d'Alsina a Gavà, i pel debut amb èxit de Pol Gómez a Segona B, el tercer que arriba aquesta temporada. "És un central en tota regla, que interpreta bé el joc defensiu, va molt bé en el joc aeri, i tot i ser dretà també pot jugar a l'esquerra. A més té molt d'esperit competitiu i és molt intel·ligent", va dir del seu futbolista. Sobre el fet que tres jugadors de la base hagin debutat a Segona B va afegir que "és un èxit del club. La meva primera feina és aquesta, formar".