«Ara el que ens toca és centrar-nos en el CREF i pensar en el partit de Madrid que serà complicat (demà a la tarda) i després ja pensarem en el Castors, que, possiblement, serà un dels favorits de la competició i al que ens mesurarem d'aquí a una setmana».

Després de la clara victòria a la pista del Keltern de dimecres al vespre, el tècnic de l'Spar Citylift Girona parlava de «tenir el cap ben moblat» i centrar-se primer en el proper partit de lliga, demà a la tarda a Madrid contra el CREF, i intentar oblidar-se del duel de dijous vinent contra el Castors Braine en el que s'intueix com el partit clau per definir les dues primeres posicions del grup H de l'Eurocup.

La teoria diu que en competició europea «guanyar fora sempre és complicat», però la realitat, després de veure els resultats de la primera jornada, és que catalanes i belgues són molt superiors al Rutronik Keltern, a qui l'Uni va gua?nyar de disset punts a la seva pista deixant-se anar al final (66-83), i a l'Uniao Sportiva a qui el Castors va esclafar a Bèlgica per cinquanta-cinc punts de diferència (97-42).

Si alemanyes i portugueses no són capaces de protagonitzar cap sorpresa, Uni i Castors es classificaran per a la fase d'eliminatòries, però, amb el sistema de l'Eurocup en el que s'estableix una classificació global dels setze equips per decidir els encreuaments, totes les victòries compten i el duel de la setmana vinent, dijous 3 de novembre, entre catalanes i belgues a Fontajau es perfila com a clau.

La temporada passada, l'Uni ja va ser capaç de derrotar el Castors Braine a Girona (76-69 en un dia encertat de Noemí Jordana, 7 triples, juts quan Miguel Ángel Ortega estava més qüestionat), mentre que va caure 73-60 la pista de les belgues en un partit on mai van tenir opcions de guanyar (59-39, al final del tercer quart).

Ara bé, fora de l'Eurolliga, el Castors Braine no té el potencial de la temporada i ha perdut peces clau com la veterana Anne Wauters, la ucraïnesa Iagupova, Carpreaux, Spencer... Una de les que continuen respecte al bloc principal de l'any passat, Celeste Trahan-Davis, assumeix ara molt protagonisme i contra l'Uniao Sportiva va destacar amb 31 punts i 14 rebots.

A més de Trahan-Davis, una tres/quatre nord-americana que fa anys que juga a Bèlgica, en aquest nou Castors Braine hi destaca la jove base Julie Allemand, la montenegrina Mika Bjelica i l'escorta nord-americana Kahleah Copper, que s'estrena en el bàsquet europeu després de destacar molt a la Universitat de Rutgers i jugar aquest estiu amb els Washington Mystics de la WNBA.

La setmana vinent serà d'alt voltatge per a l'Uni perquès tres dies després de rebre el Castors Braine serà el torn del Gernika. Les basques, que van derrotar el Perfumerías Avenida el passat cap de setmana, en l'última jornada de lliga, jugaran a Fontajau el ?diumenge sis de novembre (18.00).