Un gol de Rafinha a l'inici de la segona meitat ha donat la victòria per la mínima (1-0) a un mandrós Barcelona, ??que ha fet un dels pitjors partits del curs davant el Granada, que segueix sense saber el que és guanyar en Lliga aquesta temporada.

Semblava que els blaugranes s'haguessin oblidat de la recent victòria de l'Alabès al Camp Nou, un gran gerro d'aigua freda que Luis Enrique ha advertit en la vigília que no podia repetir-se avui.

O que no s'haguessin assabentat que Reial Madrid i Atlètic acabaven de guanyar els seus respectius partits, ficant quatre cadascun, per refermar-se en la part alta de la classificació.

O potser la seva ment ja estigués volant cap al Etihad Stadium, on dimarts que ve s'enfrontaran al City de Pep Guardiola a la Lliga de Campions.

I així, amb certa actitud indolent, com si el context del duel no fos amb ell, ha sortit el Barça a jugar-li al cuer. Sense Iniesta, lesionat, ni Sergio Busquets, reservat per a Manchester, el conjunt català s'ha mostrat més maldestre del que és habitual en la circulació de la pilota.

Quan ho perdia, tampoc pressionava per recuperar-immediatament com fa sempre. I a Granada, n'ha tingut prou ordenar-se en dues línies ben juntes de cinc i quatre al darrere per no passar excessives dificultats al coliseu blaugrana.

L'equip d'Alcaraz es tancava bé i intentava sortir jugant en curt, però només tenia al gegant Kravets per davant de la pilota. Una illa gairebé sense recursos, enmig de l'oceà verd del Camp Nou.

Malgrat que els locals col·locaven la seva defensa gairebé al mig del camp, el conjunt andalús no ha inquietat ni una sola vegada a Ter Stegen en tot el partit.

Si el Granada hagués tingut una mica més d'ambició i estat més inspirat en la creació potser hauria repetit la gesta del conjunt alabesista, o potser hagués despertat a la bèstia. Però no ha passat ni una cosa ni l'altra. I el xoc ha acabat convertint-se en un esdeveniment d'allò més anodí.

Amb un Messi estranyament imprecís en els metres finals, el Barça exercia un domini tan estèril com aclaparador. Encara que l'únic que ha tingut oportunitat de marcar durant el primer acte ha estat Luis Suárez.

En una d'elles, sd'ha plantat sol davant Ochoa, però en lloc d'afusellar-amb el seu instint de 'killer', ha pensat massa en la resolució, i Vezo li ha robat la cartera quan intentava retallar el porter matalasser.

L'uruguaià ha tingut una altra en una mitja volta que ha obligat a estirar-se a Ochoa per salvar l'1-0. Això ha estat tot el perill del Barça a la primera meitat.

Sense res destacable en l'ofensiva local, eren Sergi Roberto -impecable desplegament físic del lateral- i un imperial Umtiti com a cap de la saga dels jugadors amb més incidència positiva en el xoc.

Sort ha tingut el Barça de redreçar la trobada als tres minuts de la represa. Un conducció de Messi ha acabat amb una rematada de Neymar al pal, i Rafinha, de acrobàtica tisora, enviava el rebuig al fons de la xarxa. El brasiler porta ja cinc gols en aquesta Lliga.

Neymar ha pogut fer el segon a l'hora de joc, però ha rematat contra el cos d'Ochoa un centre en cursa de Sergi Roberto des de la banda dreta.

Un cop de cap de Luis Suárez a les mans del porter visitant i una rematada de Messi alt a la recta final del partit ha estat tot el que ha ofert el Barcelona al seu públic després de l'1-0. Poques vegades els homes de Luis Enrique han aconseguit tres punts fent tan poc.

- Fitxa tècnica:

1 - Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne; Rakitic, Denis Suárez (André Gomes, min 71), Rafinha; Messi, Luis Suárez (Alcàsser, min.83) i Neymar.

0 - Granada: Ochoa; Conca, Saunier, Vezo, Lombán; Gabriel Silva; Carcela, Toral (Samper, min.76), Uche, Andreas Pereira (Boga, min.60); i Kravets (David Barral, min.72).

Gols: 1-0: Rafinha, min.48.

Àrbitre: Martínez Munuera (Comitè valencià). Ha mostrat targeta groga a Gabriel Silva (min.11), Toral (min.73), Lombán (min.80), Vezo (min.87) i Neymar (min.87).

Incidències: Partit de la desena jornada de la Lliga Santander, disputat al Camp Nou davant 82.914 espectadors. Abans de la trobada, el davanter del Barcelona Luis Suárez ha ofert a l'afició la 'Bota d'Or', que l'acredita com el màxim golejador de les Lligues europees de la temporada passada.