Un dels fets destacats del Gran Premi de Malàisia van ser les xiulades i els aplaudiments a les caigudes. En un territori favorable a Valentino Rossi, gran part dels espectadors presents a Sepang es van dedicar a increpar Lorenzo i Márquez, així com aplaudir la caiguda que el cerverí va patir tot i poder seguir rodant. «Que aplaudeixin una caiguda és un espectacle lamentable», deia el pilot cerverí.

Una cursa que va patir condicions extremes abans de l´inici a causa de la intensa pluja que va caure i va fer retardar-ne l´inici, reduint la distància en una volta (de vint a dinou). Tot i així, Dovizioso es va erigir com el novè vencedor de la temporada i obté la primera victòria amb Ducati i la segona de la seva carrera des de l'any 2009 a DoningtonPark. Darrere del pilot de Ducati van finalitzar Rossi i Lorenzo, de manera que el pilot italià ja s'assegura matemàticament el subcampionat quan resta només una cursa per finalitzar el Mundial. Just per darrere dels dos pilots de Yamaha van finalitzar Héctor Barberá, Loris Baz i Maverick Viñales.

Els primers quilòmetres de cursa van resultar intensos amb constants intents d´uns i altres per prendre la primera posició al rival, però en completar-se la primera volta Valenti Rossi ja estava al capdavant de la cursa, per davant de Iannone, Dovizioso, Márquez i Aleix Espargaró, qui poc després va perdre el ritme del grup capdavanter en sortir de pista. Iannone va ser l´encarregat de completar la segona volta com a cap de cursa, perseguit per Rossi, Dovizioso i Márquez. El pilot italià va intentar superar Iannone a la cinquena volta però el pilot de Ducati li va retornar en totes dues ocasions l´avançament, mentre que Crutchlow va superar amb èxit Márquez i una volta després el nou vegades campió del món va aconseguir imposar-se al seu rival.

El català Marc Márquez va patir una caiguda quan es trobava en el grup capdavanter, però va retornar a la prova i va finalitzar dotzè. També va caure Iannone, qui havia superat Rossi abans de l´error que el deixava fora de cursa. Dovizioso, segon, superava Rossi i veia la seva oportunitat i es va llançar a la recerca de la victòria, que va acabar aconseguint de manera clara després que Rossi no volgués arriscar excessivament i es conformés amb la segona posició.

La resolució va arribar quan faltaven cinc voltes per a la conclusió. Dovizioso, una vegada per davant de Rossi, li aconseguia treure dos segons d´avantatge i ho repetia en la següent. Alhora, Dovizioso obtenia un triomf per davant de l´italià, amb qui no manté una relació distant. Una puntuació que dóna matemàticament la segona posició del Mundial a Rossi, amb 236 punts. Un registre que ja no podrà superar Jorge Lorenzo (208 punts). El pilot balear lluitarà juntament amb Maverick Viñales pel tercer calaix del podi final. El gironí, amb 191 punts, ja té assegurada la quarta posició, amb el cinquè classificat -Andrea Dovizioso- a gairebé trenta punts (162) després del triomf obtingut aquest cap de setmana.

Pel que fa a Moto 2, el francès Johan Zarco va fer valer la seva superioritat a la categoria per sentenciar amb autoritat el seu segon títol mundial consecutiu en la categoria i es converteix així en l´únic pilot que ho ha aconseguit. «M´he emocionat més ara que en el meu primer títol», assegura el pilot francès. Isaac Viñales va finalitzar desè.

L´italià Francesco Pecco Bagnaia es va adjucar el triomf a Moto 3 en una cursa amb nombroses caigudes -fins a disset pilots van caure-. Una d´aquestes van ser les de María Herrera i Jorge Martín. La d´Herrera va obligar a ensenyar bandera vermella a la Direcció de Cursa i donar per conclòs el gran premi quan s´havien completat tretze voltes. Els dos pilots seran sotmesos a proves i Herrera pateix una fractura a la clavícula dreta.