Torna la lliga a la Segona Divisió B i el Llagostera ho farà demà a la Nova Creu Alta de Sabadell. Un partit que suposarà el retorn de diversos jugadors blaugrana a la seva antiga llar, com ho són els casos de Valentín Merchán, Marc Fernández i Manel Martínez. El primer, confia que el duel no s'assembli gens ni mica al de fa uns dies contra el Barça (0-2), el que va significar per acabar amb la ratxa de 8 mesos sense perdre a Palamós, sinó que acabi amb un resultat favorable que permeti als d'Oriol Alsina tornar a mirar cap amunt. La realitat de la classificació diu que ara mateix la lluita del Llagostera és la de vèncer per fugir del precipici. Per exemple, la plaça de promoció de descens és a només dos punts.

El central Valentín Merchán valora el seu retorn a la Nova Creu Alta davant un equip que, com el llagosterenc, es troba en plena fase de construcció. «Al Sabadell l'hem vist moltes vegades perquè el rival que deixen ells després l'agafem nosaltres i he pogut comprovar que és un grup molt competitiu en totes les seves línies». Per al futbolista de Martorell, una de les debilitats dels vallesans pot ser que «no tenen un model de joc definit perquè estan en una fase de construcció però jugant a casa seva haurem d'igualar el seu nivell competitiu». Merchán considera també que «la Nova Creu Alta és un d'aquells estadis bonics de jugar-hi i és una llàstima que a la Segona B no n'hi hagin més com aquest, de grans dimensions i de gespa natural».

El defensa barceloní, que ha saltat en tots els partits de Lliga dins l'onze titular d'Alsina, assegura que tot i el seu passat arlequinat «anirem a Sabadell a sumar els tres punts» i ho raona dient que el Llagostera és «un equip ambiciós i que vol guanyar tots els partits». En l'aspecte emocional, tornar a la seva antiga casa és especial per a l'actual defensa del Llagostera: «Sempre és agradable tornar a Sabadell perquè hi guardo un molt bon record, em van cuidar molt bé des del primer treballador fins l'últim». Això no significa que quan Merchán i companyia saltin a la Nova Creu Alta s'oblidin de fer la feina. «Ara la meva casa és Llagostera i a Sabadell els vull prendre els tres punts». La primera derrota a casa de la temporada, segons Valentín Merchán no ha d'afectar a la moral de l'equip perquè «queda moltíssima Lliga i perdre un partit no ha de fer que ens omplim el cap de coses estranyes sinó en pensar en guanyar al següent».

Jordi López, a l'altre bàndol

A banda dels ex-Sabadell que militen a les files llagosterenques, el partit de demà també serà especial per a un dels jugadors més estimats i importants en la recent i ?exitosa època del Llagostera. Es tracta de l'excapità dels gironins, Jordi López, que actualment ostenta la capitania dels arlequinats. El veterà migcampista, de 25 anys, va aterrar a terres gironines l'estiu del 2013, a la Segona Divisió B. Aquell curs va disputar 34 partits i es va convertir en una de les peces més importants de la plantilla que aconseguiria l'històric ascens a la categoria de plata del futbol estatal. Els dos anys següents va continuar al club. El primer curs, amb un elevat protagonisme:?32 partits i un gol. Una temporada després, però, les lesions, la competència i les decisions d'Oriol Alsina el van relegar a un segon pla, i Jordi López només va disputar 5 partits de lliga.