El Barcelona juga aquest vespre a Manchester amb l'objectiu de certificar el seu accés als vuitens de final de la Lliga de Campions a l'Etihad Stadium, on s'enfrontarà al City de Pep Guardiola, necessitat de punts per no complicar-se la vida. El blaugrana sumen 9 punts després de guanyar els seus tres primers partits, l'últim d'ells precisament contra el conjunt anglès, al qual va golejar fa dues setmanes al Camp Nou (4-0).

El Manchester City, de la seva banda, només n'acumula 4, un més que el Borussia Mönchengladbach, rival al qual encara ha de visitar en aquesta Champions. Per tant, una derrota contra els de Luis Enrique comprometria el seu pas a la ronda següent. Si és capaç de guanyar avui, el Barça no només certificaria el seu pas a la següent ronda de la competició, sinó que s'asseguraria fer-ho com a primer de grup, sempre que els alemanys no siguin capaços de derrotar el Celtic.

Per a aquest partit, Luis Enrique segueix sense poder comptar amb dos dels seus titulars a la línia defensiva: el central Gerard Piqué i el lateral esquerre Jordi Alba, tots dos lesionats. També són baixa per lesió dos defenses blaugrana -Jérémy Mathieu i Aleix Vidal- i el migcampista Andrés Iniesta. El preparador asturià repetirà, per tant, la mateixa defensa que va fer jugar en l'últim partit de Lliga, amb Sergi Roberto i Digne com a laterals i Mascherano i Umtiti a l'eix. A l'Etihad Stadium tornarà Sergio Busquets, que va descansar contra el conjunt andalús i al qual acompanyarà a la medul·lar Rakitic. André Gomes i Arda Turam, que ha entrat a la llista després de recuperar-se del cop que va patir al turmell dret a la Copa Catalunya, es disputaran l'altra plaça vacant del centre del camp. A dalt, Luis Enrique donarà l'alternativa als seus tres puntes habituals (Messi, Luis Suárez i Neymar), molt apagats dissabte passat contra el Granada.

Un City necessitat

Aquesta serà la tercera visita dels blaugrana al camp del City, al qual han guanyat els cinc partits que han disputat fins ara. La temporada 2013-14, en els vuitens de final de la Lliga de Campions, van vèncer per 0-2 a Anglaterra gràcies als gols de Messi i Dani Alves. I en la 2014-15, en la mateixa ronda, Luis Suárez va ser l'autor dels dos gols del triomf (1-2) a l'Etihad Stadium.

Unes estadístiques que pretén revertir el Manchester City, que busca la revenja davant dels catalans, després d'acabar, el cap de se setmana passat, amb una ratxa de sis partits consecutius sense conèixer la victòria (tres de Premier, dos de Champions i un de la Copa de la Lliga).

Semblen haver recuperat sensacions els de Guardiola en el moment just de la temporada i arriben al partit després de golejar a domicili el West Bromwich (0-4), amb dos doblets de Sergio Agüero i Ilkay Gündogan, i comandant la Premier League, empatats a punts amb Arsenal i Liverpool.

El tècnic català jugarà d'inici amb el Kun Agüero, que va ser suplent fa dues setmanes a Barcelona, i té el dubte al lateral dret de Pablo Zabaleta. L'argentí surt d'una lesió i tot just ahir es va entrenar per primera vegada amb l'equip. Dissabte, a West Brom, el migcampista brasiler Fernando va ocupar el carril dret i va complir amb escreix, i la setmana passada el del planter Pablo Maffeo (exjugador del Girona) va brillar en el partit de Copa contra el Manchester United, de manera que podria jugar un dels dos si Zabaleta no es recupera. Nicolás Otamendi formarà al centre de la defensa al costat de l'anglès John Stones, rellevant, amb total seguretat, a la banqueta el capità Vincent Kompany, que va entrant a poc a poc a l'equip després d'haver patit un munt de lesions.

El porter xilè Claudio Bravo, expulsat al Camp Nou, és baixa segura per al partit d'aquest vespre i l'argentí Willy Caballero serà l'encarregat de posar-se sota pals.