L'inici de competició tant de La Jonquera com del Peralada ha estat realment espectacular. Els fronterers, per primer cop jugant a Tercera Divisió, estan a un gran nivell i treuen el cap entre els millors de la categoria i amb rivals que quadrupliquen i quintupliquen el seu pressupost, un d'ells, el Peralada. El flamant líder de Tercera només ha caigut una vegada aquesta temporada i també va ser en un derbi a domicili, a Palamós. Ara, visiten el Municipal de Les Forques, que només ha vist perdre el seu equip una vegada, davant del degà, i que està acostumat a veure molt pocs gols.

No hi ha cap mena de dubte que es veurà un derbi intens i competit. Molts jugadors de La Jonquera saben el que és vestir els colors del Peralada i estar sota les ordres de la parella Sala-Punsí. Murga, Botxi, Tidiane o Pons ho van fer la temporada passada. També va estar al conjunt xampanyer Axel Vizuete, entrenador dels jonquerencs, que remarca que "els jugadors saben que és un partit especial i això es veu durant tota la setmana". Mamau tornarà a estar disponible, mentre que Vergara, Ruiz i Facu són baixa i Pons i Toni Montero, dubte fins a última hora, però es provaran abans de començar per si poden jugar.

Arnau Sala, entrenador del líder de la categoria, no podrà comptar amb els lesionats Djak Traoré i Sergi Álamo. El Peralada afronta un d'aquells partits complicats que es resolen per petits detalls i amb l'alè de l'Olot i del Vilafranca saben que no poden fallar.