Tres dies després de la seva convincent victòria contra el Castors Braine a l'Eurocup, que deixava l'equip gironí molt ben col·locat per acabar la primera líder del seu grup, l'Uni té avui el segon gran repte de la setmana a Fontajau: la visita del Gernika (18.00). L'equip basc porta sis victòries consecutives a la lliga, només va ensopegar de manera sorprenent en la primera jornada a Càceres, i és l'únic que ha estat capaç de batre el Perfumerías Avenida aquesta temporada en què el conjunt de Miguel Ángel Ortega està funcionant molt bé tant a la lliga com a l'Eurolliga. "És un autèntic partidàs. Ja dèiem a principi de temporada que els equips bascos i el Gernika en particular estaven fent molt bones plantilles i ho han demostrat sent l'únic que ha pogut guanyar fins ara l'Avenida", explica el tècnic de l'Spar Citylift Girona, Èric Surís, sobre un rival que, sense el desgast de jugar competició europea, es perfila com l'únic equip de la lliga capaç de plantar cara a Girona i Salamanca amb un cinc titular de molta qualitat.

Lluny de tenir la profunditat de banqueta de què disposen Surís a l'Uni o Ortega a l'Avenida, Mario López treu petroli del talent de les seves tres peces clau: la base Maria Asurmendi, l'aler Maria Pina (les dues excompanes de Buch i Peters al Conquero) i l'aler pivot Amisha Carter (la jugadora amb la valoració més alta de la lliga). L'experimentada cinc croata, Sandra Prsic, i una escorta americana jove, Jefferson, completen el cinc amb Victoria Llorente i Naiara Díaz sortint de la banqueta per fer, igual que les titulars, el que més vol Mario López: defensar. I és que si l'Uni d'Èric Surís està entusiasmant els cada cop més nombrosos espectadors de Fontajau per la seva capacitat anotadora, 80 punts de mitjana per partit, el Gernika només en necessita fer 65 per guanyar.

Les basques i el Perfumerías Avenida són les dues millors defenses del campionat: encaixen tot just cinquanta punts per partit. Bons arguments del Gernika per provar de complicar la vida a l'enrauxat Uni, invicte tant en lliga com en Eurocup, i per això Surís té clar que el paper del públic de Fontajau serà clau: "més enllà del nombre d'espectadors que hi hagués contra el Castors Braine el públic ens va ajudar molt en els moments més ?complicats, esperem que contra el Gernika hi hagi molta gent i ens ajudin a aconseguir la victòria". Més enllà del suport del públic, Surís compta per buscar la victòria amb el creixement continuat que ha estat fent el seu equip des de principi de temporada i, des de fa un parell de setmanes, amb una Ify Ibekwe que, oblidada la lesió, està oferint la seva versió més desequilibrant.