El Barça Lassa es va sobreposar ahir a les cinc baixes per treure la seva millor versió al Palau davant del Reial Madrid, i guanyar-lo per deu punts de diferència (85-75). D'aquesta manera, els homes de Georgios Bartzokas van posar punt final a la condició d'invicte dels de Pablo Laso a la Lliga Endesa ACB.

Els blaugrana van completar el millor partit de la temporada gràcies a un imperial Ante Tomic a la zona (19 punts, 7 rebots, 5 assistències i 33 de valoració) que, secundat per l'ofici de Stratos Perperoglou (18 punts) i la màgia de Rice (16 punts), va deixar sense resposta en el primer temps el millor atac de la lliga.

Els de Pablo Laso, amb un ?desconegut Sergio Llull (6 punts), només van poder plantar cara en l'últim quart, gràcies a les espurnes de Draper (13 punts) i Hunter (11) que van maquillar el resultat final.

Comentava el tècnic blaugrana, Georgios Bartzokas, en la prèvia que per sobreposar-se a les cinc baixes el seu equip havia de basar-ho tot en la defensa, evitant que el Reial Madrid pogués imposar el seu joc coral en atac. A l'hora de la veritat, els seus jugadors van aplicar a la perfecció el pla en el primer temps i van aconseguir desconnectar els de Pablo Laso, que només van anotar 33 punts en els primers 20 minuts gràcies a Nocioni, que va tirar endavant una nau que Llull i Rudy Fernández no aconseguien comandar.

A la teranyina defensiva blaugrana es va sumar l'efectivitat en atac. Conscient de la perillositat dels blancs en les transicions, no volia riscos Bartzokas, que va explotar la superioritat física d'Ante Tomic, autor de 14 punts després dels primers 20 minuts. Gràcies a la jerarquia en la pintura del croat i a la direcció de Tyrese Rice, el Barcelona aconseguia el primer avantatge important del partit a un minut del final del primer quart (19-10), que va obligar a demanar un temps mort a Laso. Al descans, les diferències encara eren més grans (49-33). A la represa el guió va ser molt similar.

Malgrat que a les acaballes del tercer quart semblava que els de Laso tornaven a entrar en el partit després d'una esmaixada de Gustavo Ayón (61-49, 28'), el Barça no es va deixar sorprendre i va arribar a la fi del tercer temps amb el 67-53 a l'electrònic. A l'últim quart, el Barça va tenir una renda de +19 (74-55). Al final, 85-75 i victòria blaugrana.