L'Espanyol i l'Athletic van empatar a zero en un matx sense gols, i en què els blanc-i-blaus tot i portar el pes del partit davant un rival amb rotacions segueixen sense guanyar a casa. L'Athletic buscava les contres gràcies a la velocitat dels seus extrems, Williams i Sabin. Tot i això, no hi va haver perill real sobre Diego López al principi del partit si bé l'Espanyol tampoc inquietava els homes de Valverde, ovacionat per l'afició blanc-i-blava. Les ocasions de perill van ser més aviat escasses. La millor i gairebé l'única d'aquest tram del partit va ser per als catalans, en el minut 18. Hernán Pérez no arribava a rematar la centrada de Jurado per molt poc quan estava sol davant la porteria d'Arrizabalaga. La possessió era per als locals en els primers compassos del matx.

La consigna dels blanc-i-blaus era evitar les centrades i així ho van fer. Aduriz, autor de cinc gols contra el Genk belga en l'Europa League, pràcticament no apareixia. L'Espanyol es trobava cada vegada més còmode: a la mitja hora, Hernán s'esmunyia entre els centrals i errava un mà a mà amb el porter basc.

Valverde no trobava la fórmula per trencar la iniciativa local i Etxeita, lesionat, havia de ser ?substituït per De Marcos. El ritme dels lleons va descendir, esperant al descans per reactivar el seu futbol. A la represa, l'Athletic pressionava més l'Espanyol. La velocitat de Williams era un perill per a la defensa de Quique Sánchez Flores, encara que Aduriz seguia sense entrar en el partit. El tècnic el va canviar per Raúl García en el 60, just quan havia fallat una rematada contra Diego López, una de les oportunitats més clares per als bascos.

La millora dels bascos es va anar apagant a mesura que avançava el rellotge. Els catalans eren més incisius, encara que al seu atac sempre li faltava alguna cosa. Tenien profunditat i arribaven bé a dalt, però fallava l'última passada o la rematada decisiva. Quique resfrescava la seva pólvora amb Caicedo, per Piatti, per tenir més referències ofensives. En l'últim quart d'hora, l'Espanyol va tancar l'Athletic al seu camp. Insistia en la velocitat d'Hernán Pérez i de Baptistao i inquietava la defensa basca amb les seves puntes. Arrizabalaga tenia feina, encara que als blanc-i-blaus els seguia faltant inspiració per concretar el seu perill ofensiu. Finalment, en el temps de descompte, els dos conjunts van disposar d'ocasions per empatar. Primer Muniain no va arribar a rematar en la línia de gol i després, en l'última acció del partit, Gerard Moreno va rematar una centrada de Reyes, que va aturar sense problemes el porter basc.