El derbi empordanès era un dels partits de la jornada a Tercera Divisó i no va decebre. Al Municipal de Les Forques es va veure intensitat, retrobaments i també un líder, el Peralada, que va guanyar per la mínima però amb solvència davant La Jonquera (0-1).

Els fronterers afrontaven el partit sense molt a perdre, en una situació còmoda a la classificació i amb el desig de tombar el gran rival a batre de la categoria. A més, la seva fortalesa defensiva podia preveure un partit amb pocs gols, com va ser, tot i que el Peralada va gaudir de més i millors ocasions de gol que no pas el conjunt d'Axel Vizuete, que va poder empatar el duel en uns intensos últims minuts.

Conscients de la importància de sumar la victòria i seguir comandant la categoria, l'equip d'Arnau Sala va sortir a mossegar davant un equip molt ben ordenat i que volia aprofitar les seves ocasions al contraatac o bé aprofitant la pilota parada. En el primer quart d'hora, els xampanyers es podrien haver avançat al marcador mitjançant Carbonell i Keita, però entre la falta de punteria i la intervenció de Toni Montero van evitar el primer gol del partit. Precisament el porter jonquerenc tornava ahir a defensar la porteria després d'una lesió als isquiotibials, de la qual es va tornar a ressentir durant el matx.

La primera oportunitat local va ser per a Bonmatí, però la seva rematada de cap la va rebutjar amb una bona intervenció Gianni. El Peralada seguia intentant trenar jugades perilloses mitjançant la possessió i la combinació i precisament Montero va fer una gran intervenció a xut de Carbonell a poc menys de deu minuts pel descans. La superioritat visitant, pel que fa a control i a ocasions no es reflectia al marcador, que arribava a la mitja part amb empat a 0.

El Peralada va anar de menys a més els primers 45 minuts i també a l'inici de la segona meitat. Tot i això, es va mostrar més encertat. Al minut 57, abans de l'hora de partit, Boniquet va fer l'única diana de l'enfrontament per donar els tres punts al conjunt peraladenc. El migcampista va aprofitar una bona centrada per banda de Serrano per batre Montero i anotar. El gol va venir bé al Peralada, que va tenir més ocasions per deixar el partit pràcticament vist per sentència. Keita, una setmana més molt actiu al davant, va tenir les millors aproximacions però no va saber materialitzar les seves oportunitats.

L'equip d'Arnau Sala i Xavi Punsí gaudia de les millors ocasions però no aconseguia tancar un partit que va quedar obert fins al xiulet final de l'àrbitre. A mesura que anaven quedant menys minuts, l'equip d'Axel Vizuete feia passes endavant buscant l'empat. Brice va enviar un xut que va sortir fregant la porteria de Gianni i Fran Pérez i Coro, van caure a l'interior de l'àrea visitant en dues jugades que van deixar dubtes i que els futbolistes i l'afició penal van reclamar com a penal.

Al final, victòria del Peralada, l'onzena en tretze partits, que segueix permetent a l'equip liderar la Tercera Divisió amb 34 punts, això sí, encara amb només un de marge respecte al segon, l'Olot. La Jonquera, per la seva banda, és sisè amb 19 punts. El proper cap de setmana els fronterers visiten el complicat camp del Vilafranca mentre que els d'Arnau Sala voldran seguir amb el bon camí superant a casa el Castelldefels.