L'Olot no afluixa però el Palamós, encara quart, cau amb dignitat i com a mínim, ahir mereixia l'empat. Tres temporades després, el Palamós i l'Olot es van tornar a veure les cares a la Tercera Divisió i van protagonitzar un derbi d'allò més entretingut i emocionant. Els palamosins, que sumaven quatre victòries i dos empats a casa, van veure com queia el fortí palamosí per culpa de dos gols dels visitants en el tram final del matx.

La sisena victòria consecutiva dels garrotxins els serveix per seguir el rastre del líder Peralada. Tots dos es troben separats per un punt, però el 0 a 2 d'ahir serveix per engrandir encara més la distància respecte al cinquè classificat, que ja és de 14 punts.

Manzano i Ginard, protagonistes

A la primera meitat, la igualtat i les ocasions, de fet com a la major part del derbi, es van repartir a parts iguals. Els de Mármol, tot i les baixes, van protagonitzar un partit d'allò més complet i tractant de tu a tu a un Olot que malgrat els registres que acumulava va haver de suar de valent per endur-se la primera victòria de l'estadi palamosí. La primera ocasió va ser pels visitants. Una assistència de Sergio Álvarez va acabar amb un xut de Dembo que Manzano va refusar amb els peus. Pocs minuts després, el silenc Marc Mas ho va tornar a provar però l'esfèrica va impactar en la defensa palamosina. La primera ocasió pels locals va ser per Agi, però el seu xut, des de l'interior de l'àrea, el va desviar a córner Ginard. Cinc minuts més tard, el mateix Agi va tornar a posar a prova el porter dels olotins, qui ahir va demostrar que no seria fàcil superar-lo.

A les acaballes de la primera part van arribar les dues oportunitats més clares, una per cada bàndol. Un córner servit per Jaume Duran el va rematar amb el cap Ayala perquè una vegada més, Ginard, de manera decisiva, evitaés l'1 a 0. En l'última acció dels primers 45 minuts, el davanter Marc Mas va posar a prova Manzano però el xut del golejador de Sils va topar amb una bona resposta del porter del degà.

Els canvis afavoreixen l'Olot

A la segona meitat, el domini altern va continuar sent la tònica més destacada del derbi però els canvis que va introduir Calderé, Roger Vidal i Uri Santos van resultar decisius i van donar un altre aire a l'Olot. Prop de la mitja hora del segon temps, un xut d'Uri Santos va ser refusat amb els peus per Manzano i el rebot el va aprofitar Marc Mas per, com a bon davanter, enviar la pilota al fons de la xarxa per fer pujar el 0 a 1 a l'electrònic.

Els locals no van baixar els braços ni van plantar la bandera blanca de la rendició i van buscar amb ganes i convicció l'empat a un. A dos minuts pel final, una falta picada per Jaume Duran va ser rematada amb el cap per Barrera, però novament l'omnipresent Ginard es va fer amb l'esfèrica. L'última ocasió per empatar pels de Mármol va ser un xut d'Ivan Garcia que novament, un dels millors homes dels de la Garrotxa, va aturar. Definitivament i per evitar angoixes, Uri Santos es va encarregar d'assegurar la victòria mitjançant un gol aconseguit al minut 92 i que tallava definitivament les ales a qualsevol intent de remuntada dels del Baix Empordà.

Després de 13 jornades, tres de les quatre primeres places continuen ocupades per equips gironins mentre que molt a prop també segueixen els altres dos conjunts de la província.