El Barça va guanyar 1-2 el Sevilla, es va refer de la seva derrota a la Lliga de Campions contra el City amb una gran reacció en el segon temps i va assaltar el fortí del Sánchez Pizjuán, liderat per un gran Messi. En un partit vibrant, amb un temps per a cada equip, els andalusos van ser molt superiors a la primera meitat i es van avançar amb una diana de Vitolo en el primer quart d'hora, però Messi va empatar poc abans del descans amb el seu gol número 27 als sevillistes, i en el segon període Luis Suárez va certificar el triomf amb el 1-2 per als barcelonistes, que fins i tot van poder golejar.

Després d'un xut creuat de l'uruguaià Luis Suárez, que va rebutjar Sergio Rico als 2 minuts, els sevillans van tenir dues bones ocasions, però ni Escudero ni Vitolo van encertar, fet que va donar pas a una altra nítida opció, ara a l'àrea local, que va desaprofitar el brasiler Neymar. En el contracop posterior, el que sí que va aprofitar l'oportunitat d'obrir el marcador va ser el canari Vitolo, qui després d'una passada de Sarabia va marxar per velocitat de Sergi Roberto i va fer el 1-0 en batre per baix a Ter Stegen al primer quart d'hora de partit.

El Barça mai va estar còmode ni en defensa ni en la creació. El seu centre del camp es va veure superat i no va trobar la manera de connectar amb el seu trident d'atac, molt desatès, pel que va patir molt davant l'allau de bon joc sevillista, que va poder ampliar la seva renda al tall de la mitja hora, però Sarabia no va rematar quan es quedava sol davant el porter alemany. També van fregar el gol Vietto davant la feblesa de la defensa blaugrana, però va tirar desviat. Així, el Sevilla va deixar passar l'opció de noquejar un Barça superat i molt fluix en aquest primer període, i va acabar pagant-ho perquè Messi no va perdonar en la seva primera aparició seriosa.

A dos minuts del descans, l'argentí, fins llavors apagat, va rebre una passada de Neymar a la frontal de l'àrea i va aconseguir el 1-1 amb un xut amb l'esquerra perfectament ajustat al pal dret de Rico.

Canvi de guió

A la represa, el panorama va canviar completament. El Sevilla va acusar el cop rebut i el Barcelona va sortir totalment canviat, com de la nit al dia, amb més ritme i molt de criteri en el seu joc d'atac, fins al punt que va generar fins a cinc ocasions en el primer quart d'hora. Messi va ser ara un malson per a la defensa del quadre local, que va perdre tota la seva frescor anterior davant el control dels blaugrana.

Els catalans, dominadors absoluts d'aquesta segona meitat, van poder marcar en un xut de Rakitic que va aturar Rico i en tres opcions de l'argentí, entre el 52 i el 59, però es va topar amb Rami en una contra, després el seu tir el va rebutjar el porter sevillà i més tard, després d'una gran jugada a la frontal, va rematar alt per poc.

Tot i així, aquesta ofensiva del Barça va ser un presagi del que va passar superada la primera hora de joc, ja que va traslladar la seva superioritat al marcador en anotar l'1-2 Luis Suárez. L'atacant signava així el seu vuitè gol a la Lliga, d'un xut creuat des de la dreta després d'una bona passada de Messi.

El Sevilla, tot i que Sampaoli va fer canvis per intentar canviar-li la cara al seu equip, es va anar diluint i va ser incapaç de crear perill, excepte un xut de Nasri al cos de Ter Stegen al principi i un cop de cap de N'Zonzi que va sortir llepant el pal, després de fallar el meta alemany en un córner, a setze minuts del final.

Els catalans van elevar el seu nivell i fins i tot van poder ampliar la seva renda en dues bones oportunitats de Luis Suárez, però, molt escorat, va rematar fora després de salvar la sortida de Sergio Rico, que precisament va impedir que marqués al 75. D'aquí al final, els sevillistes, que van reclamar un possible penal del central francès Umtiti sobre Correa en el temps afegit, ho van intentar a força de coratge i voluntat, però sense ser capaços de treure'n fruits.