El president del GEiEG, Francesc Cayuela, ha confirmat que es presentarà a la reelecció per seguir sis anys més al càrrec. La junta acaba mandat i preveu obrir el nou procès electoral abans d'acabar aquest any, amb la idea que les votacions siguin a principis de 2017. «Els timings exactes no els sé, encara, però la idea és convocar les eleccions a finals d'any i fer-les al gener o el febrer», va subratllar ahir el dirigent, que va admetre que ja té pràcticament tancada la seva candidatura «de continuïtat», on també incorporarà «algunes cares noves». Després d'un mandat marcat per la crisi econòmica, que el Grup ha pogut combatre sense excessives pèrdues de socis, els reptes que es marca Cayuela pels propers sis anys són «trobar l'estabilitat econòmica que ens permeti fer reformes a les instal·lacions, i augmentar la massa social. Hauríem de tenir 2.000 socis més i situar-nos sobre els 16.000».

Amb una llarga experiència com a directiu del Grup -forma part de la junta des de 1999, i aquests darrers sis anys ha exercit de president, després de rellevar Joan Escuder?-, Francesc Cayuela afirma que segueix «amb forces» per continuar al càrrec malgrat les «dificultats» que comporta mantenir un club que mobilitza uns 2.000 esportistes federats cada cap de setmana i que, a més a més, dóna un servei als socis que volen practicar esport a les seves instal·lacions de Palau, Sant Narcís i Sant Ponç.

De moment no li consta que hi hagi ningú més interessat en presentar candidatura -un escenari que, en cas de confirmar-se, seria idèntic al que es va donar el gener de 2011, quan va accedir per primera vegada al càrrec: aleshores tampoc va tenir rival i la seva opció va ser la guanyadora sense necessitat de passar per les urnes. En tot cas Cayuela defensa que «en entitats com la nostre no hi hauria d'haver procesos electorals, sense que això es malinterpreti. Nosaltres estem oberts a tothom que vulgui col·laborar, i si hi ha gent amb idees noves que vingui i les treballarem tots plegats».

Pel proper mandat el repte del Grup serà «trobar l'estabilitat econòmica», una necessitat que passa, segons el president, per augmentar la massa social, situada ara en uns 14.000 socis. El GEiEG té un pressupost de 4'8 milions i el 2019 celebrarà el centenari del seu neixament.