El taekwondista gironí Joel González va revelar ahir que, «si tot va bé», tornarà a la competició a principis de l'any que ve i que el seu pròxim objectiu és el Mundial de Corea, que se celebrarà el proper estiu. El figuerenc, als 27 anys, va explicar que, a partir d'ara, intentarà ser «molt més selectiu» amb el calendari: «Escolliré millor i aniré a totes en els pròxims combats».

González, medalla d'or en els Jocs Olímpics de Londres 2012 i de bronze en els de Rio de Janeiro 2016, l'únic doble medallista olímpic de l'esport gironí, va protagonitzar ahir una trobada amb estudiants de l'Institut Fort Pius de Barcelona, organitzat per l'asseguradora Caser.

Durant la seva intervenció, el taekwondista empordanès va explicar als joves assistents la importància d'aprendre dels èxits i els fracassos, i va recordar la greu lesió del genoll que va patir el 2013 i la recaiguda que va tenir el 2015 i que gairebé li impedeix participar en els últims Jocs. «Cal saber adaptar-se a totes les circumstàncies que et vinguin», va apuntar.

González va aprofitar l'ocasió per transmetre un missatge clar als joves assistents: «Tothom pot aconseguir el que es proposi amb esforç. Sigueu el que vulgueu arribar a ser». En aquest sentit, el taekwondista gironí va recordar la importància del suport familiar per aconseguir els resultats. A més, va explicar que, encara que es tracta d'un esport individual, els seus èxits han arribat sempre gràcies al treball en equip. «Si vull ser el millor necessito de molta gent per portar-ho a terme: metges, terapeutes, entrenadors...», va detallar davant dels joves estudiants.

El doble medallista olímpic empordanès podria seguir en actiu fins els Jocs de 2020. De moment gaudeix amb els seus èxits a Londres i Rio de Janeiro, mentre prepara els nous reptes: el més immediat, el Mundial de Corea 2017.