La voracitat golejadora del, per a molts, considerat el millor futbolista de tots els temps, Leo Messi, va començar a Palamós. Era el 20 de juliol de 2004 quan aquell menut davanter format al planter blaugrana entrava a la segona meitat, suplint Oriol Riera, durant l'amistós contra el Palamós al Nou Estadi, i, en una de les accions que ha repetit mil i una vegades, començava a deixar clar el seu talent i classe per batre el porter local Rojas. Dotze anys després, diumenge al Sánchez Pizjuán de Sevilla, l'astre argentí arribava al mig miler de dianes en el primer equip blaugrana, comptabilitzant partits amistosos i oficials.

Messi ha fet gols de tots els colors. Amb el cap al Manchester United en una final de la Champions o el gol maradonià davant el Getafe, en Copa del Rei, per posar només dos exemples d'un repertori infinit. I el recital va començar a les comarques gironines quan encara era molt jovenet, només tenia 17 anys, i ni lluïa el «10» a l'esquena (duia el «20») perquè el crac aleshores era el brasiler Ronaldinho.

Aquell dia, un 20 de juliol de 2004 en un estadi Municipal de Palamós ple fins la bandera amb 6.000 aficionats, el degà disputava un partit amistós davant el Barça com a cloenda d'una estada a les comarques gironines que havia dut els blaugrana a Peralada, Banyoles i Figueres. Els de Rijkaard no van tenir pietat dels palamosins i els van vèncer per un contundent 0-6. El considerat millor jugador del món va començar un festival golejador que encara dura en el minut 75 de partit fent el 0 a 4. Els Lima, Herrera, Fernando i tampoc el porter Òscar Rojas no van poder fer res per aturar l'eslàlom de Messi amb una definició final des de la frontal de l'àrea que va deixar tothom fent l'estàtua.

Fa dotze anys, l'estrena del francès Giuly o les accions de Ronaldinho van acaparar la major part de les mirades, amb el permís dels primers detalls de qualitat dels joves Andrés Iniesta o el mateix Leo Messi. Els golejadors del Barça que aquell estiu va fer una gira per terres gironines van ser Iniesta, Luis García, Gerard López (2), Messi i Verdú.

L'estadi palamosí, no només va gaudir d'un moment històric amb el primer gol de Messi com a blaugrana. L'etern rival dels barcelonistes, el Reial Madrid, també té una particular relació amb l'estadi del degà. Un dels seus mites i jugadors més estimats pel madridisme, Raúl González, també va trepitjar l'estadi del Palamós per jugar el seu primer i únic partit a la Segona Divisió A amb el filial madridista. En el cas de l'ex davanter merengue, l'efemèride va ocòrrer un dissabte 22 d'octubre de 1994, just una setmana abans del seu debut amb el primer equip a la Romareda de Saragossa.

Raúl González, davanter del Reial Madrid C, va jugar amb el Castilla, per primera i única vegada a Palamós. Va ser un partit en el qual els gironins es van imposar als madridistes per 2 a 1. En aquell equip dirigit per Rafa Benítez, Raúl va ser titular al costat de Fernando Sanz, Jaime, Sandro... Aquell partit de Raúl a la Costa Brava va ser el seu únic partit amb el Reial Madrid B i l'únic que jugaría a la Segona Divisió A. Set dies després, l'entrenador del primer equip, Jorge Valdano, el va fer jugar a Saragossa on encetaria una carrera plena d'èxits com a madridista.