Miguel Cardenal, que va ser nomenat president del Consell Superior d'Esports (CSD) al gener del 2012, va anunciar ahir que no continuarà en el seu càrrec en aquesta nova legislatura política que s'acaba d'iniciar. En una compareixença de premsa i després de repassar les mesures preses pel CSD els últims cinc anys, Cardenal va assenyalar que deixava la feina «més bonica que hi pot haver».

El fins ara titular del Consell va confessar que, abans d'anunciar que no continuarà en el càrrec, havia esperat a conèixer l'abast de la querella que l'expresident de la Federació Espanyola de Tennis, José Luis Escañuela, havia presentat contra ell. La querella va ser arxivada, segons es va saber dilluns.

«En el moment que vaig conèixer l'arxiu de la querella de la Federació Espanyola de Tennis vaig tenir temps de reflexionar del passat i dels reptes futurs. En la Federació de Tennis hem impulsat una reforma d'estatuts que impulsava la limitació de mandats i seria poc coherent allargar el meu mandat tant de temps», va considerar Cardenal.

«Aquesta és la feina més bonica que he tingut en la meva vida. He valorat l'opció de seguir un temps per acabar amb el desenvolupament del Reial Decret-Llei de drets de televisió. Tinc il·lusió en això, també la de poder treballar en un entorn econòmic diferent, però entenc que cal prendre decisions importants que condicionen el cicle», va afegir.

Sobre el seu mandat va indicar que «són gairebé cinc anys els que he estat en el CSD i crec que en aquest temps hem canviat aspectes molt importants de l'esport espanyol. Primer el futbol professional. Ha estat un problema endèmic la seva crisi financera perquè veníem amb vagues, problemes econòmics i fins i tot es van utilitzar els diners de la quiniela per pagar jugadors», va declarar. En aquest sentit va afegir que «ara mateix el futbol espanyol, amb les reformes que s'han impulsat, ha canviat radicalment. El futbol espanyol és una referència mundial, està sanejat, i hem estat posats d'exemple».

Miguel Cardenal va voler recordar que durant el seu mandat s'ha «aprovat una llei que dóna estabilitat a la comercialització dels drets de televisió i se segueix treballant en això». «El problema del deute amb Hisenda ha perdut qualsevol urgència, està pràcticament solucionat i queda poc perquè desaparegui. Això s'ha acompanyat de mesures solidàries. Un 1% de la recaptació, que calculem en 15 milions d'euros, el doble del programa ADO a beques, servirà per pagar la Seguretat Social a esportistes d'alt nivell», va subratllar, elogiant també la política antidopatge practicada.