Maverick Viñales afronta aquest cap de setmana la seva última carrera com a pilot de Suzuki, el Gran Premi de la Comunitat Valenciana en el circuit Ricardo Tormo, amb la intenció de «donar el màxim com fins ara, el cent per cent». El pilot gironí tancarà la seva sisena temporada al Mundial, on acumula un títol en Moto3 el 2013, després de 102 carreres, 44 podis i 17 victòries. Aquest any, de fet, ha entrat a la història perquè va guanyar el seu primer Gran Premi en MotoGP a Silverstone.

«Serà una cursa especial, però també va ser especial la gira en què vam poder fer dos podis -Japó i Australia- i vam estar al màxim tot el temps, però sí que és veritat que aquest cap de setmana és una mica més difícil, en el sentit que és l'última carrera», va explicar ahir Maverick Viñales.

El pilot de Suzuki opta encara a la tercera plaça en el campionat, posició que ara ocupa Jorge Lorenzo, a qui precisament substituirà el 2017 com a pilot de Yamaha, encara que va assegurar: «L'important era ser sisè, que era el nostre objectiu, el quart ha estat encara molt més important i acabar tercer seria gairebé com una victòria; correré al màxim per veure si puc posar pressió i veurem com es desenvolupa el cap de setmana». Lorenzo té 208 punts, mentre que el gironí, amb 191, té assegurada, això sí, la quarta posició del campionat, passi el que passi a Xest.

El fitxatge per Yamaha

"bviament, el seu pas a Yamaha està en el centre d'atenció i també l'arribada a Suzuki a partir de 2017 de l'italià Andrea Iannone i l'espanyol Álex Rins, sobre els quals va assenyalar: «Necessitaran adaptar-se ja que Iannone ve de Ducati i Rins de Moto2, i al principi és una mica difícil per les sensacions i per saber on està el límit de la moto, però jo crec que ho faran bé ja que són pilots molt ràpids i al final la moto és fàcil de conduir, és difícil passar del límit però és fàcil portar-la fins a un cert punt».

Sobre la temporada que ara culmina, Maverick Viñales va comentar que «va ser pitjor al principi, ja que em va resultar realment difícil veure l'onzè o dotzè llocs, i de meitat de temporada cap al final, en guanyar a Silverstone, tot va anar molt millor. A més vaig estar al davant a Misano, a l'Aragó, i durant tota la gira, o el primer podi a Le Mans. Crec que aquesta temporada hem viscut moments molt bons». Viñales ha abandonat les comarques gironines per establir la seva residència a Itàlia, al costat de la seva xicota, Kiara Fontanesi, una campiona de l'especialitat del motocròs. Els primers entrenaments a Xest arrenquen aquest matí.