A l'espera dels tres partits de la segona fase - a Fontajau contra el Keltern i l'Uniao Sportiva; i a la pista del Castors Braine - l'Spar Citylift Girona és el millor equip dels trenta-dos que competeixen a l'Eurocup en continuar invicte i amb un bàsquet average de + 58 (diferència entre els punts anotats i els rebuts en tots els partits). La dada és important perquè, de cara a les eliminatòries posteriors, els setze equips classificats s'ordenen per victòries i bàsquet average amb encreuaments confeccionant-se començant pel primer contra el setzè (es juga en format de dos partits amb anada i tornada).

Així, per exemple, avui dia l'Uni s'enfrontaria en la primera ronda contra l'equip que ara mateix seria el pitjor dels setze equips classificats: l'MBA Moscou (segon del grup B amb un average de -4). És un equip sense cap estrangera, jugadores russes en la seva majoria joves, que a la lliga del seu país porta quatre derrotes en quatre jornades però que a l'Eurocup va segon del seu grup darrere del potent Agu Sport (Chelsea Gray, Ann Wauters, Dubljevic, Sanders...) després de guanyar els partits contra els altres dos rivals, ambdós hongaresos: 73-69 contra el Peacs i 65-71 a la pista del Pinkk Pécsi. En canvi, contra les turques l'MBA Moscou va caure a casa per 57-71.

Ara mateix, però, tot això no és gaire més que fer volar coloms perquè si bé és cert que, en cas de guanyar el 7 de desembre a la pista del Castors, l'Uni té clares opcions de ser el millor dels setze és complicat saber quin equip ocuparà la posició que era té l'MBA Moscou. Les opcions gironines de ser el millor primer impliquen guanyar a Bèlgica i seguir engreixant l'average en els dos partits de Fontajau contra el Keltern i l'Uniao Sportiva.

Sis dels vuit líders dels grups d'aquesta primera fase han guanyat els tres partits, però cap té un average millor que el +58 de l'equip que entrena Èric Surís. El segon millor és el Carolo francès que porta +48 en un grup, a priori, poc exigent amb un equip alemany (TSV) i dos de suecs (Umea i Lulea). En els tres llocs següents ja arriben els turcs. El Yakun Dogu de l'ex-Girona i Salamanca Angela Robinson (18 punts i 13 rebots per partit); el Galatasaray amb la nord-americana Moriah Jefferson fent 23 punts de mitjana; i l'Agü Spart de Chelsea Gray i Ann Wauters lideren els seus grups amb tres victòries i uns respectius +44, +41 i +39 de valoració. El sisè equip que porta tres victòries és el Maccabi Bnot d'Israel, líder del grup A, en el qual destaca l'experimentada pivot nord-americana Tiffany Jackson.

Alarma a Salamanca

Uni i Perfumerías Avenida jugaran un partit clau just d'aquí a quinze dies (27 de novembre), just després de l'aturada per les seleccions, en un marge de temps que a Salamanca intentaran aprofitar per recuperar la seva jugadora clau: Sílvia Domínguez. La base té una lesió a la planta del peu, complicada de guarir si no és amb molt descans, que ja no la va deixar jugar dimecres a Eurolliga (derrota de l'equip d'Ortega a la pista del Villeneuve francès), i que també la fa ser baixa pel partit de lliga d'aquesta tarda contra l'Al-Qázeres. Ortega, que compta poc amb la jove Ángela Salvadores, es queda amb una única base: l'americana Wheeler.