Encara resten sis jornades per arribar a l'equador de la competició i la situació del Llagostera, al bell mig de la classificació, novè a quatre punts del play-off d'ascens i a tres dels llocs de descens, pot experimentar moltes variacions.Això sí, els llagosterencs són conscients que cal encadenar una ratxa de resultats positius per enganxar-se definitivament amb els de dalt. Després del pas enrere que va suposar la derrota de diumenge passat davant el Llevant B (2-0), ara és un altre filial valencià qui visita aquesta tarda l'estadi palamosí, un equip, el València Mestalla instal·lat al tercer lloc. Per aquest partit, el davanter Rafa Jordà i el defensa Diego Jiménez, continuen de baixa per lesió, mentre que la gran novetat pot ser el retorn d'Albert Vivancos que ja s'entrena amb el grup. El bescanoní juntament amb Rodri i Nando Quesada, podrien ser les principals novetats en la convocatòria.

L'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, assegura que el filial del València s'escapa del prototipus de filial que hi sol haver a la categoria. «Intenten jugar a futbol amb gent molt ràpida i de qualitat». Pel maresmenc, l'equip de Curro Torres destaca per l'experiència de molts dels seus integrants. «De filial només en té el nom perquè hi ha jugadors que no tenen l'edat per a un filial», en referència a Eugeni Valderrama, Ariday Cabrera o a Quim el Mago Araujo.

El Llagostera, situat en terra de ningú, vol fer un pas endavant per mirar cap amunt i no cap avall. El tècnic dels blaugrana, diu que «esperem treure un resultat positiu i a partir d'aquí anar cap amunt, però, ara mateix la classificació és molt complicada perquè hi ha molt bons equips». Segons Alsina, tot i disposar d'una de les plantilles amb més noms i qualitat de la categoria, l'immediat objectiu és molt modest. És per això, que avisa que «allò que hem de fer és assegurar la permanència, que serà una lluita prou important».

El darrer partit a casa del Llagostera va significar la primera derrota de la temporada a l'estadi Palamós-Costa Brava, el Barça B de Gerard López es va emportar els tres punts (0-2) i a partir d'avui els gironins volen tornar a fer de l'estadi un fortí inexpugnable, i més ara, que a domicili, exceptuant la derrota al camp del Llevant B, s'han tret la malastrugança de sobre. El rival d'aquesta tarda dels blaugrana, tot i la bona classificació, arriben a Palamós tocats moralment després de la derrota al Miniestadi (3-1), i de veure com el Sabadell els empatava en l'afegit a Paterna (2-2). Sierra, per sanció, i Caballo, lesionat, són baixa. En canvi, l'aturada a Primera Divisió farà que el tècnic Curro Torres pugui disposar d'homes que han estat citats per Cesare Prandelli últimament com Lato, Soler o Rafa Mir.