L'empat (1-1) davant del València Mestalla també és poc premi per a un equip que veu com s'escapa una altra bona oportunitat d'apropar-se a la zona de promoció d'ascens per culpa d'una genialitat de Carlos Soler en un llançament de falta a sis minuts del final, que va deixar glaçat el Nou Municipal de Palamós. Els gironins volien refer-se del mal partit a Bunyol fa set dies retrobant-se amb la victòria a casa, contra un rival situat a la tercera plaça de la classificació i dotat de molta qualitat, i el tècnic Oriol Alsina va deixar clares les seves intencions introduint tres canvis a l'onze inicial.

La reaparició de Rodri a l'eix de la defensa després d'un més lesionat al dit d'un peu va ser la novetat més destacada d'una alineació en la que Colorado i Pablo Sánchez van tornar a ser titulars, i el tècnic va situar Rubén Martínez a la banda. A més, Vivancos i Quesada van entrar en la convocatòria per primer cop aquesta temporada. Aquests retocs van permetre reforçar el centre del camp i donar-li un aire més compacte a un Llagostera que va sortir a buscar la porteria visitant des del principi.

En els primers cinc minuts, Marc Martínez ho va provar amb un xut de falta que el porter va desviar a córner. Els gironins van disposar de tres serveis de cantonada, i una acció personal de Rubén va estar a punt d'aprofitar-la Manel per fer el primer gol. Sorprès per la intensitat local, el filial valencià va intentar respondre amb atacs ràpids que van acabar amb una centrada que Samu San José va rebutjar després d'un cop de cap d'Ayala. Amb el pas del temps les forces es van anar igualant i el partit va entrar en una fase d'alternatives constants, en les que Carlos Soler va posar a prova els reflexes de Moragón amb un xut llunyà que el porter balear va refusar amb els punys.

Sense dominador clar, el perill freqüentava les dues àrees, fins que en una bona pressió de Rubén Martínez, Colorado va recuperar la pilota a prop de la porteria rival i després de retallar al defensa va xutar al pal amb un fort xut des de la frontal. Va ser l'ocasió més clara del partit i, a partir d'aquell moment, el Llagostera va agafar el control del joc amb bones combinacions i constants arribades per banda que no van poder aprofitar. Superada la mitja hora de la primera part, Manel va gaudir d'una nova ocasió per marcar rematant una bona passada de Pablo Sánchez, però la defensa va tornar a salvar la situació enviant la pilota a la cantonada. Era el vuitè dels locals, i en la continuació es va produir una de les jugades polèmiques de l'enfrontament. En una decisió molt rigorosa, l'àrbitre va anul·lar el gol de Rodri per una suposada falta de San José en l'acció prèvia a la rematada del central. Tot i que no va pujar al marcador, el Llagostera no va cedir en la seva empenta per desfer l'empat, però els de Curro Torres van saber aguantar bé la pressió i el partit va arribar al descans sense gols.

Amb poc per corregir, Oriol Alsina va començar la segona part amb els mateixos onze jugadors, i encara que el València Mestalla va sortir més intens, tots els intents per avançar-se al marcador eren des de la distància. Nacho Gil ho va intentar des de la frontal de l'àrea amb un xut desviat. El Llagostera va seguir dominant amb claredat i Manel va trobar el premi del gol després de rebre una passada entre línies de Pablo Sánchez que el davanter va resoldre amb xut creuat lluny de l'abast del porter.

Fet el més difícil, ell mateix podria haver sentenciat dos minuts més tard en una jugada pràcticament calcada a l'altra banda, però aquest cop la seva rematada va sortir desviada. Els visitants només arribaven a l'àrea de Moragón a pilota aturada i Carlos Soler va posar a prova la col·locació del balear amb un córner molt tancat. Abans del gol de l'empat, Marc Fernández tampoc va encertar a tancar el partit en un contraatac.

A sis minuts del final i havent desaprofitat diverses ocasions per assegurar la victòria, Carlos Soler va silenciar l'estadi amb un llançament de falta magistral que va entrar per l'escaire esquerre de la porteria de Moragón. L'encert del migcampista va tocar molt la confiança dels gironins, i els últims minuts es van convertir en un malson per conservar el resultat davant d'un rival llançat a l'atac per buscar la remuntada.

L'expulsió de Jordi Masó per doble groga en l'acció del gol visitant va ser una dificultat més per a un equip tocat. En el temps afegit, novament Carlos Soler va donar un altre ensurt al conjunt blaugrana amb una altra falta a prop de l'àrea que aquest cop va sortir alta. El xiulet final de l'àrbitre va certificar un empat que va deixar una gran sensació d'impotència i injustícia al vestidor gironí i que li impedeix fer el desitjat salt a la classificació.

A l'espera de la resta de resultats, l'equip d'Oriol Alsina suma un punt que el deixa desè a la classificació. I diumenge que ve visitarà el cuer, l'Eldenc, amb la necessitat de guanyar.