L'anglès Lewis Hamilton es va imposar ahir en el Gran Premi de Brasil i deixa el desenllaç del Mundial entre el pilot de Mercedes i el seu company d'equip Nico Rosberg pendent d'Abu Dhabi, d'aquí dues setmanes al circuit de Yas Marina, amb tota l'emoció possible.

Hamilton va obtenir la novena victòria de la temporada i la número 52 de la seva carrera a la Fòrmula 1 a Sao Paulo, col·locant-se a dotze punts dels 367 punts amb els quals Rosberg lidera el Mundial. L' anglès va imposar-se sortint des de la primera posició. Una cursa en la qual va brillar Max Verstappen, tercer al circuit d'Interlagos. Un gran premi que es interrompre fins a dues ocasions per la intensa pluja, que va retardar l'inici de la cursa i va obligar a utilitzar els pneumàtics extrems o intermitjos.

El mexicà Sergio Pérez va finalitzar quart, per davant de Sebastian Vettel i l'espanyol Carlos Sainz en una cursa en la qual la sortida es va fer per darrere el cotxe de seguretat a pista durant les primeres vuit voltes. Sainz va aconseguir remontar des de la quinzena posició per tal d'igualar el seu millor resultat des que pilota a la Fòrmula 1.

En la tretzena volta, després de l'accident del suec Marcus Ericsson, qui va acabar amb el monoplaça atravessat en el camí cap al pit lane i es va ordenar el retorn del cotxe de seguretat a pista. I vuit voltes després, quan es seguia rodant enmig de la pluja i amb escassa visibilitat, Räikkönen, situat a la quarta posició, va ser superat per Verstappen i es va accidntar al ritme que marcava el cotxe de seguretat, motiu pel qual la direcció de cursa va decidir interrompre el gran premi.

Una vegada es va reprendre i darrera del cotxe de seguretat amb els penumàtics de pluja extrema obligatoris, quasi no es van completar vuit voltes més -fins la 28- quan la direcció de cursa va decidir treure de nou la bandera vermella per precaució.

En aquest moment, Hamilton liderava la cursa amb Rosberg en segona posició. Només retirar-se el cotxe de seguretat, a la volta 31, Max va superar a Rosberg, però poc després el de Red Bull es va equivocar en l'estratègia al canviar els penumàtics i va haver de tornar-los a canviar pels extrems.

A la volta 27, Felipe Massa va patir un accident poc abans de l'entrada a la recta d'arribada, cosa que va precipitar la despedida del pilot brasiler davant la seva afició ja que es retirarà al final d'aquesta temporada.

Verstappen va iniciar de nou la remuntada i va anar escalant posicions, tot i que Rosberg, segon, podia estar tranquil. De no haver estat per les dues aturades, segurament Rosberg hagués finalitzat tercer.

Alonso va patir un mal control del cotxe i això va impedir que l'asturià acabés millor col·locat en un cap de setmana en què es va haver de conformar amb el desè lloc, optimitzant així al màxim de les seves possiblitats el McLaren.

Així doncs, Hamilton es va imposar tot i les repetides aparicions del cotxe de seguretat per tal de posar encara més presió a Nico Rosberg, amb el seu tercer triomf consecutiu després dels d'Austin (USA) i Mèxic. Alhora, es va convertir en el pilot més jove que en un major nombre de circuits ha gunayat, un total de 24. D'aquesta manera, supera a Michael Schumacher, la gran icona de la Fòrmula 1 al aconseguir set Mundials i 91 triomfs. D'aquí dues setmanes tindrà lloc el desenllaç final de la temporada.