Com ja va passar fa set dies a les Forques contra el Peralada, La Jonquera va tornar a posar contra les cordes un dels rivals que està cridat no només a lluitar per les places de promoció d´ascens, sinó també, fins i tot, a lluitar pel títol de Tercera Divisió.

El conjunt empordanès arribava a Vilafranca amb ganes de retrobar-se amb la victòria i durant els primers 45 minuts va inquietar el conjunt local, que, tot i tenir la possessió i dominar l´enfrontament, no va trobar la manera de superar l´estratègia defensiva visitant per fer mal a la porteria defensada per Toni Montero, titular sota pals tot i no entrenar durant la setmana per molèsties musculars.

«Quan veus el talent dels jugadors del Vilafranca i el treball que han fet els meus futbolistes, t´adones de la bona feina que estem fent aquesta temporada», afirma l´entrenador de La Jonquera, Axel Vizuete, que també va assegurar que amb l´expulsió de Mamau, al minut 54 i el posterior gol de Victor Oribe, al minut 57, va deixar el partit molt coll amunt pel conjunt gironí. De fet, el Vilafranca només va poder derrotar els fronterers en una acció individual d´un dels futbolistes amb més talent de la categoria. Oribe va agafar la pilota al mig del camp i, després de deixar enrere uns quants rivals de color verd, va batre Montero amb un suau toc desllorigant així l´empat a zero del marcador.

Amb mitja hora de partit encara per davant i amb un jugador ­menys, com passa en tots els partits que ha disputat l´equip, els jonquerencs no van abaixar els braços i van lluitar de valent per intentar, com a mínim, emportar-se un punt del Penedès. «Hem treballat fins al final perquè, qui sap, en qualsevol acció aïllada o jugada a pilota parada ens haguéssim pogut emportar un premi», destacava el tècnic de l´equip.

Finalment no va ser així i La Jonquera va tornar cap a casa de buit, però una derrota de la qual es poden treure coses positives. Novens a la classificació, el particular «Tourmalet» dels de l´Alt Empordà segueix la setmana que ve amb un duel que promet lluita i emocions fortes per part dels dos equips. L´Olot visita les Forques i els locals voldran vendre molt cara la seva pell.