De tres en tres i que passi el següent. El Peralada no troba aturador i ahir es va desfer amb claredat i contundència d'un Castelldefels que va plantar cara com va poder fins que el 2-0 de Boniquet al principi de la segona part els va ensorrar definitivament. El líder segueix polvoritzant rècords, amb 37 punts en 14 partits, abans del test definitiu: enfrontar-se consecutivament als seus dos grans perseguidors, el Vilafranca diumenge que ve al Municipal (17.00), i l'Olot l'altre cap de setmana a la capital de la Garrotxa. Superar la prova davant del tercer i el segon seria gairebé definitiu. I tot abans del final de la primera volta.

Els empordanesos van sortir amb l'ambició habitual. Tant li fa qui hi hagi al davant. El Peralada no s'arruga contra els grans ni es relaxa quan li toca ballar amb algun rival de la zona baixa. Abans del primer quart d'hora de joc una acció de Carbó a la que no va poder arribar bé Boniquet i un xut de Coro ben refusat per la defensa visitant van ser els primers avisos locals. Draman, al minut 21, no va perdonar. L'1-0 arribava després d'una falta servida per Boniquet cap a Pau Ribas, que va centrar perquè el davanter marqués el primer. Serrano, Estellés i de nou Draman van tenir accions per fer el segon abans del descans, però el marcador no es va tornar a moure.

El líder havia firmat una bona posada en escena. Li faltava, això sí, acabar de sentenciar la seva superioritat amb gols. A la segona part l'equip empordanès va augmentar encara més, si calia, les seves prestacions, amb contundència a les dues àrees: sòlid al darrere i letal al davant. El Castelldefels va estar viu fins que va encaixar el segon poc després d'arrencar la segona meitat. Coro va treure una falta frontal ràpidament per a Xavi Boniquet i aquest, sense rumiar-s'ho gaire, amb la cama dreta, superava Manu pel pal curt. Era el minut 53.

El gol va desembussar definitivament el partit. El Peralada va agradar-se en uns minuts realment bons, plens d'intensitat. El tercer no es va fer esperar. Estellés, al minut 57, aprofitava un servei de córner al segon pal per superar per baix el porter del Castelldefels amb un remat amb la cama dreta. La pluja de gols hauria pogut ser de les que fan història, però el Peralada unes vegades es trobava amb el porter rival i en d'altres no trobava la definició perfecta. L'única nota negativa abans del quart va ser la lesió de Pau Ribas a poc menys d'un quart d'hora del final. Va haver de ser rellevat per Chele.

En el darrer minut del partit, una bona passada de la mort de Coro la va atrapar Jorge Marta amb la dreta per establir el 4-0 definitiu. Una victòria inapel·lable abans de la traca final de novembre: els partits contra el Vilafranca i l'Olot. El test definitiu.