La selecció espanyola visita el mític Wembley i una Anglaterra carregada de moral després de la seva convincent victòria sobre Escòcia (3-0), per calibrar el nivell d'un gran en hores baixes i el creixement d'un grup dirigit per Julen Lopetegui, que encara el duel amb baixes importants.

La «era Lopetegui» va arrencar davant un rival d'alta exigència en el cartell europeu, Bèlgica, i el seu segon amistós serà de prestigi en un dels estadis on els futbolistes més els agrada brillar, Wembley, i contra una Anglaterra que per fi sembla trobar el camí de la regularitat després de desaprofitar diversos generacions brillants.

Amb les baixes de Sergio Ramos, Andrés Iniesta, Gerard Piqué i Jordi Alba, té en ment Lopetegui donar minuts als que no van jugar en la golejada a Macedònia (4-0) que permet a Espanya continuar ferm en el seu camí al Mundial de Rússia, i també fer debutar, probablement en la segona part, a dues cares noves: Sergio Escudero (Sevilla) i Iago Aspas (Celta).

D'inici l'indiscutible David de Gea deixaria el seu lloc a porteria a Pepe Reina i la defensa és un autèntic experiment sense els indiscutibles. A Granada va estar irregular, molt fluixa al pilota aèria, de manera que Lopetegui pot apostar per Íñigo Martínez com a parella de Marc Bartra o Nacho Fernández. Busquets, Thiago i Isco estarien al mig del camp, i com a referents ofensius el seleccionador podria situar-hi Vitolo, Silva i Morata.