Leo Messi acaba contracte amb el Barça el juny del 2018 i el club ja ha començat a mobilitzar-se per ampliar-li una vegada més el contracte. L´argentí és el pal de paller de l´equip i la junta de Bartomeu busca la manera de blindar-lo gairebé de per vida. Una informació publicada ahir en portada pel diari Marca va començar a sembrar dubtes sobre quin futur espera al davanter d´aquí a un any i mig. «Messi s´ho pensa», afirmava la notícia, que ràpidament va provocar un contundent impacte en l´entorn barcelonista. Segons el rotatiu madrileny, el jugador té clar que complirà el seu contracte fins el final de la temporada 2017/18, i que després decidirà. A més Messi hauria fet saber al Barça, el juliol passat, que no estava disposat a renovar, de moment. Marca apunta que la seva situació judicial (l´astre va ser condemnat al costat del seu pare a 21 mesos de presó per tres delictes fiscals) hauria estat el detonant de la seva dràstica decisió.

La premsa de Barcelona no va trigar a dir-hi la seva, enviant un missatge de tranquil·litat cap a l´entorn. Sport va publicar a la seva edició digital una notícia on afirmava que «La portada de Marca és una venjança segons el club» pel fet de no haver acudit a la gala organitzada pel diari madrileny el 25 d´octubre. El missatge que volia transmetre el Barça era que seguia treballant per convèncer el jugador a ampliar la seva vinculació amb els blaugranes fins que ell vulgui. Mundo Deportivo tampoc va quedar amb els braços plegats i va publicar una informació assegurant que el Barça estava «tranquil» sobre la continuïtat de l´astre argentí al club i que la clau era presentar-li una plantilla de garanties per seguir aspirant a tot. Les renovacions de Mascherano, Busquets i Neymar s´inclourien en aquest intent, i ara també es vol treballar per tancar les de Ter Stegen, Suárez i Rakitic. El mes vinent el club podria aprofitar l´arribada del pare del jugador a Barcelona per reprendre els contactes.

Partit clau per a l´Argentina

Mentrestant, Messi segueix concentrat amb la selecció argentina i aquesta matinada (00.30, Cuatro, hora catalana) afrontarà un partit dramàtic contra Colòmbia amb el bitllet per al Mundial de Rússia de 2018 en joc. Ahir els jugadors de l´albiceleste van patir un vol molt mogut durant el trajecte entre Buenos Aires i San Juan, la localitat que acollirà el partit. Segons informaven diversos mitjans argentins, durant el vol hi va haver turbulències i alguns futbolistes, entre ells Messi, van haver de ser atesos pels metges perquè es van marejar. Argentina arriba al partit després de decebre dijous passat el Brasil, on va caure derrotada per un contundent 3-0.