El futbol gironí continua sent el protagonista indiscutible de la lliga de Tercera Divisió. Al domini implacable de la lliga que exerceixen el Peralada i l´Olot, i a les grans prestacions que estan oferint un graó per sota el Palamós, el Figueres i La Jonquera, s´hi ha d´afegir també l´excel·lent rendiment individual dels jugadors de la província. Diumenge el silenc Marc Mas i el figuerenc Moha Chaboura van firmar, cada un, un pòquer de gols per impulsar els seus equips, l´Olot i el Figueres, cap a la victòria en els partits contra el Sabadell B i el Pobla de Mafumet. Van ser, sens dubte, els noms propis d´una jornada pràcticament rodona, on també va guanyar el Peralada, el Palamós va empatar en l´afegit a Manlleu i l´única ­derrota va ser la de La Jonquera, en la complicada sortida a Vilafranca, tot i oferir una gran imatge.

Mas, de 26 anys, es consolida amb els seus quatre gols com el màxim realitzador de Tercera. N´ha fet 14 en 14 partits, una barbaritat. El cap de setmana va fulminar el Sabadell B en poc més d´una hora de joc. El primer gol el va aconseguir al minut 7, i després va tornar a veure porta en el 33, el 66 i el 73. Encara més espectacular va ser el registre de Moha, un davanter empordanès de 21 anys, amb el Figueres, perquè el seu pòquer va arribar en tan sols 20 minuts contra el Pobla de Mafumet, entre el 50 i el 70.

«El partit de diumenge va ser una festa, estic molt content per la victòria i pels quatre gols, però hem de tocar de peus a terra i continuar pas a pas», explicava Marc Mas, peça clau la temporada passada en la permanència del Peralada i que aquest curs marca diferències a l´Olot. Ara l´equip garro­txí afronta un desplaçament complicat a La Jonquera, abans de rebre el líder al Municipal. «A La Jonquera li fan molt pocs gols, són un rival molt complicat, que sap defensar-se molt bé» alerta el golejador silenc, amb passat també al Llagostera, al Betis B, a l´Espa­nyol B i al Guadalajara, entre d´altres.

Moha, davanter empordanès del Figueres, va ser l´altre gran protagonista. Idolatra Marc Mas des de fa temps i assegura que «el meu pla número 1 és arribar algun dia a ser futbolista professional. És el meu somni i només seré completament feliç a la vida si ho aconsegueixo». Format al Peralada, també va passar pel juvenil del Girona a Divisió d´Honor i pel B, de Primera Catalana, abans d´arribar a mitjans del curs passat a Vilatenim. Amb els 4 gols de diumenge ja en suma sis aquest curs. «Necessitava un partit com el del cap de setmana. Els gols em donen confiança i espero que la ratxa no s´aturi», afirmava ahir.

Amb 21 anys confia que el Figueres en faci «una de grossa» perquè està convençut que hi ha equip i entrenador per aconseguir-ho. Moha destaca que «el Peralada i l´Olot juguen una lliga a part a veure qui queda primer i qui segon. La resta estem més igualats i nosaltres podem gua­nyar a qualsevol». Moha recorda que quan militava a la base del Peralada un dia va marcar sis gols al camp del Blanes. Diumenge, jugant a Tercera, en va fer quatre.