marc brugués girona

n El Girona continua amb la seva política de planificació esportiva mitjà termini i ahir va anunciar la quarta renovació en poc més d'una setmana. Després d'ampliar els contractes d'Alcaraz, Aday i Coris, ahir va ser el torn d'un Borja García que serà blanc-i-vermell fins al 2019. El mitjapunta madrileny era un dels pocs jugadors que acabava contracte el proper 30 de juny de 2017 i, per aquest motiu, el club s'ha afanyat a lligar-lo. Borja va arribar a Montilivi l'estiu passat procedent del Còrdova, de Primera, després de desvincular-se del Madrid, club propietari dels seus drets. Malgrat un començament de temporada irregular, finalment va acabar guanyant-se un lloc a l'onze titular a la segona volta fins a convertir-se en indiscutible per a Pablo Machín. El de Villaverde enguany continua sent intocable i juntament amb Portu és un dels motors ofensius del Girona. La renovació suposa un maldecap menys tant per al club, que evita així que se li escapi de franc un dels seus millors jugadors al juny, com per a Borja García, de 26 anys, que podrà centrar-se en l'equip sense haver d'estar pendent d'on jugarà la temporada vinent.

Amb el jugador, format al Rayo Vallecano, lligat fins el 2019, la direcció esportiva manté ara un darrer front obert: el de Kiko Olivas que acaba la vinculació amb l'entitat blanc-i-vermella el 30 de juny de 2017. El club, de moment, no té pressa en els casos dels altres jugadors que finalitzen contracte el proper 30 de juny. Es tracta de Richy Álvarez, Felipe Sanchón i de Pol Llonch, cedit al Granada B aquesta temporada. Tampoc tenen compromís amb el Girona més enllà del juny vinent els jugadors cedits Cifuentes (Màlaga), Saúl García (Deportivo de la Corunya), Longo (Inter) i Cámara (Barça). En el cas de Pablo Marí, el Manchester City té el compromís de mantenir-lo cedit a Montilivi fins al 2018, malgrat que de moment el préstec és només fins al 2017.

Borja García ha començat la temporada amb força i agafant un paper protagonista. Tant és així que ja ha fet tants gols (3) com en tota l'anterior. A més a més, el madrileny també fa temps que exhibeix el seu repertori d'assistències als davanters. El fet d'haver acabat la temporada 14-15 amb el Còrdova a finals de maig i de no haver fet una pretemporada normal amb el Madrid Castella va fer que a Borja García li costés agafar el to físic i adaptar-se a un sistema absolutament nou per a ell. A més a més, diverses lesions, van posar encara més pals a les rodes a la seva adaptació. Tanmateix i malgrat que li va costar, el jugador madrileny va acabar fent-se un lloc a l'equip al principi de la segona volta. El gol de la victòria que va marcar contra el Bilbao Athletic (2-1) a l'estadi va suposar el punt d'inflexió en la temporada d'un Borja García que, des d'aquell dia, va ser titular sempre més i només es va perdre dos partits per lesió (Albacete i Elx) i va ser suplent en tres més (Llagostera, Tenerife i Valladolid). Així doncs, Borja va tancar el curs 15-16 amb 36 partits i 3 dianes. D'altra banda, l'equip va exercitar-se ahir al matí a l'annex de Montilivi en una sessió en què no van participar els lesionats Eloi Amagat, Juanpe, Mas, Sandaza, Kiko Olivas ni Richy.