Ddg girona

n Sensacions més agres que no pas dolces per a Joan Jorquera. Amb només 16 anys, s'estrenava al Mundial júnior de taekwondo amb moltes ganes de fer-la grossa. 232 victòries consecutives avalaven la seva candidatura a medalla. Una meta ambiciosa, que va quedar esmicolada més aviat del que la majoria es pensaven. El rosinc, tot i debutar amb un solvent triomf, va caure en segona ronda, acomiadant la seva participació en un campionat del món lluny del seu principal objectiu.

Jorquera és el número 1 del rànquing en la seva categoria (-51 kg, els pesos gall) a Espanya. Torneig rere torneig, s'ha fet un fart d'anar acumulant victòries, convertint-se en una autèntica promesa del taekwondo d'aquest país. Als seus 16 anys, tenia ganes de provar-se amb els millors del món i és per això que afrontava amb moltes ganes el seu primer Mundial en categoria júnior. La cita, a Burnaby (Canadà) arrencava la matinada del dijous al divendres i ho feia amb una molt bona notícia per a l'empordanès. El ruandès Benoit Kayitare era el seu primer obstacle i el va superar sense massa dificultats. Un contundent 12-5 per apuntar-se una nova victòria i avançar a la segona ronda. Havia de sumar-ne tres més per aspirar a medalla, la seva principal fita. Però les coses es van tòrcer davant el rus Sergei Kirsanov, que deixava el rosinc fora de combat als 32ens de final. Massa aviat.

Tot i aquest revés, el taekwondista del gimnàs Joan's de Roses seguirà preparant les seves properes competicions amb la intenció de seguir millorant, tot somiant algun dia a participar en uns Jocs Olímpics. Fer-ho el 2020 a Tòquio és la seva gran esperança.