Sense Leo Messi per una indisposició d'última hora, el Barça va ser incapaç de superar la barrera defensiva del Màlaga (0-0) i sobretot un espectacular Carlos Kameni, i va deixar escapar la possibilitat de situar-se líder provisional de la Lliga.

Els de Luis Enrique van trobar a faltar Messi, però també Luis Suárez, i malgrat que van tenir molt clar el manual per superar la defensa del Màlaga, en la pràctica els blaugrana no van saber enviar la pilota al fons de la xarxa, ni tan sols en els minuts finals, quan els locals, amb un home més al camp després de l'expulsió de Llorente en el 69, van tenir les millors ocasions de gol.

A la baixa coneguda de Suárez, absent per sanció, es va sumar a última hora la de Leo Messi. L'atacant argentí, amb una indisposició acompanyada de vòmits, es va quedar fora de la convocatòria, i Luis Enrique va haver d'improvisar una davantera amb dos jugadors pràcticament sense minuts aquesta temporada a la lliga (Arda i Alcácer), acompanyats per Neymar.

El brasiler era a priori el jugador que havia d'aguantar l'invent, però a l'hora de la veritat, la realitat va ser totalment diferent. Neymar tampoc arribava en la millor forma física, amb només un entrenament a les cames i molts quilòmetres pels partits internacionals de la seva selecció.

És cert que el Barça va començar bé. Va treballar el partit i va projectar el joc per les bandes, fent mèrits per gunyar, amb les incorporacions dels carrilers, especialment per la dreta amb Sergi Roberto com a principal argument, enfront de la defensa de cinc dissenyada per l'experimentat entrenador del conjunt malagueny, Juande Ramos.

Aquesta bona disposició es va traduir en cinc aproximacions abans del primer quart d'hora, la millor una rematada de Gerard Piqué a la sortida d'un córner, resposta a continuació amb una gran intervenció de l'exporter de l'Espanyol Carlos Kameni.

Abans Paco Alcácer havia estat protagonista en l'inici del matx. Va marcar un gol en fora de joc i va servir una bona assistència a Neymar que el brasiler no va saber aprofitar.

El Màlaga, amb les línies molt endarrerides, ho va confiar tot a les curses de Sandro Ramírez. L'exjugador del Barça va ser l'únic que va rematar per al seu equip en el primer temps.

Amb el pas dels minuts, el joc dels blaugrana es va encallar. Més enllà de les accions a pilota aturada, el Barça no tenia ocasions i només Rafinha (min.31) i Busquets, al límit del descans, van inquietar la porteria de Kameni.

El futbol del Barça va ser encara més pla durant molts minuts a la segona meitat. Davant d'un rival parapetat cada vegada més a prop de Kameni, els de Luis Enrique no tenien recursos per desequilibrar la defensa i tan sols alguna aproximació de Gerard Piqué oferia alguna sensació de perill.

Fins i tot en una contra, Juankar va poder avançar el seu equip en el minut 56. Luis Enrique va buscar la reacció des de la banqueta, i va trobar Jordi Alba i a André Gomes, que van entrar per Digne i Denis Suárez, però el punt d'inflexió es podia haver produït amb l'expulsió de Llorente en el minut 69 en una acció amb Neymar, però no va ser així.

Sí que hi va haver millora amb el desbordament ofert per André Gomes per l'esquerra i la seva associació amb Neymar. Amb quinze minuts per al final, Piqué va decidir jugar cada vegada més a prop de l'àrea de Kameni i es va convertir en el segon nou.

El domini estèril es va convertir en setge en els últims deu minuts, en què el gol va rondar la porteria del Màlaga. Rakitic, que havia entrat per Rafinha, va rematar al costat del pal esquerre (min.81), i en el 84 l'àrbitre va anul·lar un gol per fora de joc, una acció molt protestada pels locals, perquè ni André Gomes ni Piqué semblaven estar més avançats que els defenses.

Al minut 85, Piqué va caure a l'àrea en una acció amb Mikel i al 93, una rematada de Neymar, la va salvar Kameni en una gran acció. Encara va tenir el Barça una última acció, però novament el porter del Màlaga va reclamar la seva quota de protagonisme i li va donar un valuós punt al seu equip.

El proper partit del Barça a la Lliga serà diumenge que ve, 27 de novembre (20.45 h) a Anoeta davant una Reial Societat que porta tres triomfs seguits.