Girona ha tornat a ser per sisena ocasió la capital del trail running. Un miler de corredors, entre les tres distàncies de la CMG (Cursa de Muntanya de Girona), han omplert la plaça Sant Domènec aquest diumenge 20 de Novembre. Els germans Bes han calcat el guió d'ara fa un any repetint victòria a la Transgavarres. Els gironins no fallen a la cursa de casa.

Els participants de la Transgavarres, la germana gran de la CMG, han estat els més matiners. El tret de sortida, a les vuit del matí, ha tingut lloc arran de mar de Palamós. Els corredors han hagut de creuar tot el massís de les Gavarres, fins al cor del barri vell de Girona, per sumar un total de 55 quilòmetres i 2000 metres de desnivell positiu. Toti Bes (Trail Running Girona) ha estat el gran protagonista.

El gironí ha liderat la prova des del primer instant, però gran part de la cursa ho ha fet amb companyia. El grup que encapçalava la prova s'ha anat desinflant amb el pas dels quilòmetres. Al davant, tan sols hi quedaven Toti Bes i Ignasi Riuró (K-TEAM). Riuró, un altre gironí, ha firmat un excel·lent resultat i durant part de la prova s'ha rumorejat amb la sorpresa. Finalment, el del Trail Running Girona ha fet valer la seva experiència per sumar la seva tercera victòria consecutiva en la Transgavarres. 4 hores 27 minuts i 45 segons pel rei de la prova. Riuró acabaria entrant a menys de vuit minuts. Mike Aigroz (Trust) els ha acompanyat al podi.

En categoria femenina, el cognom Bes ha tornat a sobresortir per sobre dels altres. La Tina (Club Trail Running Girona) ha dominat amb solvència la distància llarga de la CMG. 5 hores 45 minuts i 27 segons que li han servit per repetir la victòria de l'any passat. Molts paral·lelismes entre uns germans que han allargat la dinastia Bes a Girona. Elisabeth Martí (Club Tennis Girona) i Montse Rivera (Tramuntanya Llançà) han estat segona i tercera respectivament.

Un altre plat fort de la jornada era el Trail. Màxima igualtat en un nou recorregut de 25 quilòmetres i 1100 metres de desnivell positiu. Molt més tècnic i divertit pels corredors. Ruben Hernández (BTR Pro Team) ha aconseguit una de les victòries més importants de la seva trajectòria. Sobretot tenint en compte els atletes que l'han acompanyat al podi. Jordi Rabionet (TR Esports Parra), segon, es tornaria a quedar a les portes mentres Dani Cazalla (Matxacuca) completaria un podi d'ensomni. El corredor d'Anglès Ruben Hernández ha aturat el rellotge en 2 hores i 21 segons per succeir a Marc Pinsach (Dynafit) al palmarès de la prova. El de Cassà havia dominat el Trail en les cinc primeres edicions.

Per un altre costat, Angela Castelló (Club Trail Running Girona) ha fet bo els pronòstics coronant-se vencedora de la distància. La corredora establerta a Girona ha firmat un temps de 2 hores 18 minuts i 58 segons. Paloma Lobera (Matxacuca), segona, ha entrat a menys de deu minuts. Es tracta d'un dels altres noms importants d'aquesta CMG. Mònica Fàbrega (Bici Oci) les ha acompanyada a la fotografia de les millors després d'una gran actuació.

La categoria Express, 18 quilòmetres i 700 metres de desnivell positiu, ha estat la distància més multitudinària del dia. Pensat per a corredors que s'inicien a les curses de muntanya, però també per aquells que els hi agrada córrer molt i molt ràpid. El temps del primer classificat, Jordi Vila (Gasparotto), n'és un clar exemple. 1 hora 22 minuts i 6 segons. També ha volat Jaume Cornellà (Club Trail Running Girona), segon a tan sols 16 segons. El tercer classificat ha estat Dani Talavera. En noies, Eva Montero ha estat la guanyadora amb 1 hora 40 minuts i 8 segons. Completaven el podi la ciclista professional Emily Collins i Katrina Grove

L'ambient que s'ha respirat a la Plaça Sant Domènec ha estat el de les grans ocasions. De Pardo's Cats dinamitzaven les sortides amb el seu directe mentre els corredors es barallaven amb els nervis. A més, la gent ha respost a la crida de l'organització i ha abarrotat la zona d'arribada per rebre als corredors. L'excusa s'ho valia. L'espera d'amics i familiar s'ha fet més amena amb els inflables pels més petits i el bon rotllo entre tots els assistents. Enrere ha quedat la primera edició del 2010 i tot sembla indicar que a aquesta sisena l'hi haurem de sumar moltes més.

TRANSGAVARRES (M)

1. Toti Bes 4:27:45

2. Ignasi Riuró 4:35:02

3. Mike Aigroz 4:48:35

TRAIL (M)

1. Ruben Hernández 2:00:21

2. Jordi Rabionet 2:01:56

3. Dani Cazalla 2:02:40

EXPRESS (M)

1. Jordi Vila 1:22:06

2. Jaume Cornellà 1:22:22

3. Dani Talavera 1:27:49

TRANSGAVARRES (F)

1. Tina Bes 5:45:27

2. Elisabeth Martí 6:08:14

3. Montse Rivera 6:37:28

TRAIL (F)

1. Angela Castelló 2:18:58

2. Paloma Lobera 2:28:10

3. Mònica Fàbrega 2:38:14

EXPRESS (F)

1. Eva Montero 1:40:08

2. Emily Collins 1:41:42

3. Katrina Grove 1:44:31