El Figueres no va poder tornar de Cerdanyola amb alguna cosa positiva. L'equip de Chicho sabia que s'havia d'adaptar a un terreny de joc de dimensions reduïdes i davant un rival que fa servir un joc molt directe utilitzant com a referència el potent i gros davanter Elhadji.

«A la primera meitat hem patit el seu joc, molt directe i amb pocs riscos, tot i que els dos equips apretàvem. No hem estat encertats i el seu gol ens ha fet mal», afirmava el tècnic de la Unió, Narcís Pèlach «Chicho», que veia com el seu equip perdia per segon cop consecutiu a domicili després de fer-ho fa quinze dies al camp del Castelldefels (1-0). Durant el primer temps a Cerdanyola, l'equip local va tenir les millors arribades, sobretot amb rematades de faltes o centrades laterals. Maik Molist o Grau, amb xuts més aviat innocents, ho van provar pel Figueres. Al minut 41, però, Jota va avançar el conjunt vallesà després de marcar amb un bon xut. Va ser un gol psicològic, a quatre minuts del descans i que va trastocar el pla dels gironins.

A la represa, tot i anar per darrere al marcador, el Figueres va ser superior en el seu inici i va estar a punt de trobar l'empat en diverses ocasions. Moha, que la setmana passada va fer un pòquer de gols, no va estar encertat en una rematada franca i poc després, al minut 65, Ferrón ho va provar però el seu xut va sortir desviat.

«La segona part ha estat nostra, hem tingut més espais i més arribades. La diferència és que no hem estat eficaços», destava Chicho.

El Figueres va cremar els seus últims cartutxos amb dues bones ocasions per a Bonaventura, que va veure com la primera li va treure el porter local Avilés i la segona va sortir fregant el travesser, quan s'estava a punt de cumplir el temps reglamentari.

No obstant, qualsevol esperança de puntuar pels gironins es va esfumar al minut 91, quan Elhadji va marcar el segon i definitiu gol del partit. Al final, doncs, derrota per a un Figueres que queda amb 21 punts a la vuitena posició de la classificació. El proper diumenge, l'equip entrenat per Chicho rebrà a Vilatenim la Montanyesa, equip que té un punt més que l'equip de l'Alt Empordà.