Si algú dubtava de les dificultats a les quals hauria de fer front la UE Llagostera-Costa Brava en el seu retorn a Segona B, la derrota d'ahir (2-0) contra l'Eldenc n'és una nova demostració. Amb els resultats de la jornada i la condició de cuer del conjunt alacantí, la visita al Nou Pepico Amat es presentava com una gran ocasió d'apropar-se a la zona de promoció d'ascens i recuperar-se moralment de l'empat de la setmana passada contra el filial del València, però novament es va escapar. Era un partit trampa, i tant Oriol Alsina com els jugadors estaven alertats del risc d'afrontar el partit amb excés de confiança. I no van perdre per això, si no al contrari.

Els gironins tenien la baixa de Masó per sanció, fet que va donar la primera titularitat de la temporada a Vivancosm, que va ocupar la posició de pivot defensiu completant la mateixa alineació de l'últim dia. Tot i jugar-se en gespa artificial, les dimensions del terreny de joc eren favorables a la proposta de l'equip d'Alsina, que ja des del principi va agafar el control del joc, amb molta participació de Marc Martínez i Colorado a la zona de creació i els homes de banda més oberts del que és habitual per aprofitar tota l'amplada del camp. Això va permetre també que els laterals s'incorporessin a l'atac constantment per buscar superioritats, però el plantejament defensiu del rival feia difícil trobar l'última passada i generar ocasions clares de gol. El Llagostera atacava amb molts efectius i va provar d'avançar-se amb un llançament de falta que va tocar el lateral de la xarxa de Molina. Superat el primer quart d'hora i dominant clarament el partit tots els intents del conjunt gironí eren amb xuts llunyans de Vivancos.

L'Eldenc no va superar el mig del camp fins al minut vint, però en la primera arribada ja va rematar a través d'Armero, que recollir un rebuig a la frontal de l'àrea i va enviar la pilota a l'esquerra de la porteria de Moragón. Tot i tenir la possessió, amb el pas dels minuts el Llagostera va anar perdent presència ofensiva, mentre que l'equip de Barreiro va anar guanyant en confiança, fins que a la mitja hora de joc es van alternar les aproximacions a l'àrea rival. Manel va gaudir de l'ocasió més clara després de rebre una bona passada a l'espai de Colorado que el davanter va xutar massa creuat i a la qual va no va poder arribar Rubén Martínez al segon pal. Quatre minuts després els alacantins van respondre amb un córner de José Sánchez molt tancat que gairebé sorprèn Moragón, i en la jugada següent Gavilán va avisar rematant a l'interior de l'àrea una acció personal que ell mateix havia iniciat amb un cop d'esperó. Abans del descans Molina va aturar un llançament de Colorado des de fora l'àrea i Samu no va encertar a rematar de cap un altre córner servit des de l'esquerra.

La primera part va acabar sense gols i Alsina va fer escalfar Marc Fernández i Robert Simón fent presagiar que faria algun canvi a la represa, però va mantenir el mateix equip confiant a traduir en gol la superioritat mostrada en els primers quaranta-cinc minuts. Va estar a punt de donar-li resultat només començar la segona part, quan es va produir una de les jugades decisives del partit. En una bona incorporació per la banda dreta Albarrán va centrar la pilota al punt de penal per l'arribada de Colorado, però la seva rematada va sortir fluixa i Molina la va aturar sense problemes. En cas d'haver encertat, hauria fet molt mal al rival i el partit hauria canviat radicalment. L'andalús ho va tornar a provar amb un xut des de fora l'àrea que va botar just davant del porter, que es va veure obligat a estirar-se per desviar-lo.

En aquest moment el tècnic local va decidir fer un canvi que acabaria sent clau per al desenllaç del partit, substituint Antón per Juanjo, sacrificant un jugador de contenció per un de perfil més ofensiu, que en una de les seves primeres intervencions va fer la centrada amb la qual Gavilán va avançar al seu equip. L'Eldenc va servir un córner en curt perquè Juanjo la pengés al primer pal i el davanter va rematar lliure de marcatge. El gol va donar una empenta moral als locals i va descentrar els gironins, que sense temps per refer-se van encaixar el segon amb un penal de San José que Armero va transformar. Amb aquest marcador Alsina va intentar activar l'equip fent entrar Simón en el lloc de Marc Martínez, però ahir els canvis no van donar el resultat esperat.

A la desesperada per reduir la diferència, Rubén va rebre una passada de Vivancos a la banda esquerra i després de buscar opció de xut el mataroní va creuar massa la seva rematada. En el tram final el partit va entrar en una fase de descontrol que va afavorir els contraatacs de l'Eldenc que va intentar ampliar el marcador, mentre que a l'altra porteria Manel es va quedar a un pas de marcar amb una bona jugada personal des del mig del camp. En l'últim instant Joseja es va llançar a terra desviant el xut córner. Amb el temps complert Rubén va xutar una falta al lateral esgotant totes les opcions dels gironins per treure res positiu. El xiulet de l'àrbitre va certificar una derrota dolorosa i fins a cert punt enganyosa que compromet molt la situació del Llagostera a la taula ja que el deixa més a prop de la part del descens que de la lluita per la promoció.